Ροή Τοπικά

Δραματική η κατάσταση για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στα Τρίκαλα

Στη φτώχεια και στην απόγνωση οδηγείται ένας από τους πιο ζωηρούς κλάδους της περιοχής μας.

Το 2020 ήταν καταστροφικό για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους, καθώς ακυρώθηκαν στο σύνολό τους σχεδόν οι μεγάλες εκδρομές και λίγο μόνο “τσιμπολόγησαν” το καλοκαίρι με μονοήμερες στα κοντινά παράλια. Με τα νέα μέτρα τα λεωφορεία καθηλώνονται ενώ οι ιδιοκτήτες τους δεν υπάγονται καν στις ρυθμίσεις για αποζημίωση από το Κράτος!!!… Δείτε τη δραματική επιστολή που απευθύνουν προς τους πολίτες:

“Αγαπητοί συμπολίτες μας. 

Ζητούμε την  ακρόασή σας, την ιστορική αυτή ημέρα επετείου μνήμης του πολυτεχνείου, για να βροντοφωνάξουμε την αδικία που υφιστάμεθα ως κλάδος. 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε δημοσίως την απογοήτευσή και την δυσαρέσκεια μας, αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων των Τ.Λ.Δ.Χ. Δυστυχώς στην περιοχή μας και όχι μόνο, τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία δεν θα λάβουν την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη αποζημίωση, καθώς η ανωτέρω σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Τουρισμού, εξαιρεί από την αποζημίωση τα Τ.Λ.Δ.Χ. που είχαν κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας την περίοδο Ιουλίου & Αυγούστου 2020. Να τονίσουμε, ότι η ίδια η κυβέρνηση μας έδωσε φέτος το δικαίωμα σε προσωρινή ακινησία των Τ.Λ.Δ.Χ., αναγνωρίζοντας την πλήρη έλλειψη έργου για τα τουριστικά λεωφορεία. 

Με τη χρήση της κοινής λογικής, το μόνο που μπορούμε να αναγνώσουμε από την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, να μην αποζημιώσει τα Τ.Λ.Δ.Χ. που βρίσκονται σε ακινησία, είναι ότι στοχεύει σε λουκέτο των πλέον πληγέντων επιχειρήσεων του κλάδου μας. Καλούμε την κυβέρνηση να μας διαψεύσει ανακαλώντας την εν λόγω εγκύκλιο, όπως άλλωστε ζητούμε και με την ανωτέρω σχετική μας επιστολή (107/2020) την οποία και επισυνάπτουμε στο παρόν δελτίο τύπου. Είναι παράλογο από την μία η κυβέρνηση, να αναγνωρίζει από τη μια, ότι τα Τ.Λ.Δ.Χ. δεν έχουν έργο κι ως εκ τούτου είναι από τους πλέον πληττόμενους κλάδους του Τουρισμού και της οικονομίας γενικότερα, κι από την άλλη να εξαιρεί της αποζημίωσης τα Τ.Λ.Δ.Χ. αυτά, που λόγω της παντελούς έλλειψης του έργου έκαναν χρήση του δικαιώματος της ακινησίας. Μόνο ως εμπαιγμό θα μπορούσαμε αυτό να το εκλάβουμε. 

Οι προσκείμενοι στο κυβερνόν κόμμα βουλευτές του Νομού μας, βεβιασμένα μας κάλεσαν δημοσίως να κάνουμε αιτήσεις για το εν λόγω μέτρο στήριξης, πριν καν αυτό δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. Τώρα που η κυβέρνηση τους διαψεύδει, αφήνοντας τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή των Τρικάλων χωρίς αποζημίωση, τους καλούμε εμείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αποζημιώσει όλα τα Τ.Λ.Δ.Χ. χωρίς παρενθέσεις και ψιλά γράμματα! 

Στο σημείο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη, σε συσπείρωση και κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτή την αδικία. Συνάδελφοι, είναι η στιγμή στην οποία οι περιστάσεις απαιτούν να αγωνιστούμε έμπρακτα με κινητοποιήσεις για τα δίκαιά μας. Με το παρόν δελτίο τύπου καλούμε ανοιχτά όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων σε σύμπραξη, για τον κοινό αυτό πανελλήνιο στόχο του κλάδου. Που δεν είναι άλλος από την ορθή και δίκαιη αποζημίωση όλων των Τ.Λ.Δ.Χ. της χώρας.  

Ας συντονιστούμε λοιπόν! Δεν γίνεται να περιμένουμε από την ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των λίγων προνομιούχων του κλάδου, να υπερασπιστεί τα δίκαια των πολλών. Γνωρίζουμε άλλωστε πλέον, ότι αυτά τα δύο δεν συμπίπτουν! Προτρέπουμε λοιπόν όλα τα σωματεία του κλάδου, να έλθουν σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε από κοινού να συντονίσουμε πανελλήνια διαμαρτυρία για να ακουστούμε επιτέλους από μία κυβέρνηση η οποία μας αγνοεί από το Μάρτιο.  

Συνάδελφοι, μόνο ο δρόμος, τον οποίο η πανδημία και η κυβέρνηση μας στέρησαν τόσους μήνες, θα μας δικαιώσει. Ας βγούμε λοιπόν ξανά με τα πούλμαν στην άσφαλτο! Να διαμαρτυρηθούμε! Όλοι μαζί ενωμένοι! Μόνο αυτό έχει απομείνει πλέον για μας. 

 

Με εκτίμηση, 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 
 
ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ”

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης