Ροή Τοπικά

Δραματική κατάσταση. Κλειστά παραμένουν τα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας!

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές οικονομικό τσουνάμι βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, οι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια τους στα Μετέωρα έως το τέλος του έτους. Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής που υποδέχονταν τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών καθ’ έτος (υπολογίζονται γύρω στα 1,5 εκατομμύρια οι επισκέπτες και στις 600 – 650.000 χιλιάδες διανυκτερεύσεις)  δεν άνοιξαν μετά το lockdown που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση και είναι αμφίβολο αν κάποια από αυτά «τολμήσουν» στην πορεία να ανοίξουν.

Και όλα αυτά με δεδομένο ότι τα Μετέωρα και οι Ιερές Μονές τους παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο προβεβλημένα αξιοθέατα της χώρας μας.

«Είναι απογοητευτική η κίνηση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας» λέει στο trikalavoice.gr ο Σωτήρης Φαμίσης, πρόεδρος των Ξενοδόχων ν. Τρικάλων με έδρα τα Μετέωρα, «καθώς η ζήτηση τόσο από τον εισερχόμενο όσο και τον εσωτερικό τουρισμό παραμένει σε ποσοστά που αγγίζουν το 5% της συνολικής δυναμικότητας της περιοχής. Δυστυχώς δεν υπάρχει και καμία καλύτερη προοπτική με τα σημερινά δεδομένα καθώς οι μεγάλοι πράκτορες του εξωτερικού έχουν ακυρώσει όλες τις κρατήσεις μέχρι το τέλος του 2020».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης