Τοπικά

Δριμύ κατηγορώ Λώρεν Κασσοπούλου για δήμαρχο και Δημοτική Αρχή Τρικκαίων

 Η πλατφόρμα arogi.gov.gr είναι γεμάτη ασάφειες κ. Σακκά. Οι πληγέντες δεν παίρνουν χρήματα με ένα κλίκ. Είναι εξωφρενικό να βγαίνει στα ραδιόφωνα ο κ. Δήμαρχος και με τη γνωστή έπαρση  να ενημερώνει ότι όλα γίνονται τέλεια και εν προκειμένου  οι επιτροπές που συγκρότησε ο Δήμος δίνουν τον τετραψήφιο αριθμό τον οποίο  καταχωρώντας  στην πλατφόρμα η αίτηση για την αποζημίωση είναι έτοιμη.

 

 

Δεν γνωρίζετε κ. Δήμαρχε… δεν ρωτάτε;

Η πλατφόρμα όπου γίνονται οι αιτήσεις έχει πολλές ασάφειες και οι λογιστές που επιφορτίζονται να φέρουν σε πέρας κι αυτή τη κρατική ευθύνη σταμάτησαν και περιμένουν διευκρινίσεις.

Επειδή από ότι φαίνεται τα χρήματα θα εξασφαλιστούν από κονδύλια ΕΣΠΑ χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Προκειμένου να προχωρήσει η αίτηση τουλάχιστον στην αποζημίωση της οικοσκευής κι επειδή ακόμα δεν υπάρχει φάκελος με την εκτίμηση ζημιών και τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και επιτροπές δηλώνουμε ελαφρές βλάβες παρά την ολική καταστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν δηλώσουμε μεγάλες βλάβες χρειάζεται να επισυνάψουμε την έκθεση αυτοψίας που δεν υπάρχει γιατί κ. Σακκά στις κόκκινες περιοχές δεν πήγαν ακόμη οι επιτροπές, στις υπόλοιπες που πέρασαν  ο τετραψήφιος που δίνουν με μια σφραγίδα της πολιτικής προστασίας χωρίς καν όνομα του πληγέντα δεν αναφέρονται στην κατάσταση του πληττόμενου   κτίσματος.   Άρα δεν προχωράει η αίτηση. Κι άλλη μια φορά οι λογιστές βρίσκονται σε απόγνωση. Να δηλώσουν ελαφριές βλάβες για να πάρει ο πληττόμενος πολίτης την αποζημίωση της οικοσκευής που έχει μεγάλη ανάγκη και μάλιστα  με υπεύθυνη δήλωση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης; Κι αν στην πορεία αυτή η ανακρίβεια δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη του φακέλου ποιος θα έχει την ευθύνη;

Σοβαρευτείτε επιτέλους κύριοι της δημοτικής αρχής και ζητήστε από τους υπουργούς σας να απλουστεύσουν την αίτηση. Σε πρώτη φάση να δηλωθούν οι βλάβες της οικοσκευής για να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στους συμπολίτες μας που είναι τόσο ταλαιπωρημένοι χωρίς να κινδυνεύουν με κυρώσεις και στη  συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, δηλώνονται οι ακριβείς βλάβες στα κτίσματα. Και σταματήστε να δημιουργείτε σύγχυση στους πολίτες με τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις μελών του συνδυασμού σας σε μια σειρά θεμάτων.

Λώρεν Κασσοπούλου

                                                                                                              Υποψ δημοτική σύμβουλος

                                                                                                                 Τρίκαλα τόπος να ζούμε

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης