Τοπικά

Δ. Τρικκαίων: Από τα Μ. Καλύβια η παράδοση απινιδωτών στις έδρες τ. Δήμων

Από τα Μεγάλα Καλύβια ξεκίνησε η παράδοση απινιδωτών από τον Δήμο Τρικκαίων, στις έδρες τέως Δήμων που πλέον συναπαρτίζουν τη νέα διοικητική οντότητα. Πρόκειται για 7 απινιδωτές που εντάσσονται στον προγραμματισμό του Δήμου, να καλυφθεί κατά το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση με τις συσκευές που μπορούν να σώσουν ζωές.

 

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 ο πρώτος κατά σειρά απινιδωτής παραδόθηκε στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μ. Καλυβίων, Παν. Λαγάρα, από τον αντιδήμαρχο Α τομέα του Δήμου Τρικκαίων, Βασίλη Κρανιά. Ο συγκεκριμένος απινιδωτής είναι δωρεά της εταιρείας «Βιολάντα» και για τον λόγο αυτόν ο κ. Κρανιάς εξήρε την κίνηση της εταιρείας («είναι υπόδειγμα πολιτική και ηθικής», σημείωσε), τονίζοντας την ωφελιμότητα της ύπαρξης της συσκευής για τους κατοίκους της περιοχής («είναι βέβαιο ότι, αν χρειαστεί, θα σώσει πολλές ζωές συνανθρώπων μας»). Παρών στη λιτή εκδήλωση στο τέως Δημαρχείο Μ. Καλυβίων και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό, Μ. Λάππας, καθώς το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την πλήρη κάλυψη του Δήμου με απινιδωτές. Ηδη, σημείωσε ο κ. Λάππας, ο Δήμος Τρικκαίων εξοπλίζεται με 28 απινιδωτές, εντός πόλης και στις έδρες των τέως Καποδιστριακών Δήμων.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ενημέρωση Για τη χρήση του απινιδωτή και την ΚΑΡΠΑ, τη έκανε η κ. Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων, συντονίστρια του τομέα Υγείας του Δικτύου Εθελοντών Τρικάλων.
Παρέστησαν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μ. Καλυβίων και πολίτες, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης