Τοπικά

Δ. Τρικκαίων: Με ολιγομελή τμήματα τα εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν και φέτος τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες.

Λόγω των ευμετάβλητων συνθηκών που επικρατούν, κρίνεται απαραίτητη η προεγγραφή στα καλλιτεχνικά εργαστήρια καθώς τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Γι’ αυτό το λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές ξεκινούν από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρες 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. στη γραμματεία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλου και στο τηλέφωνο 2431020090. Καθημερινά θα βρίσκονται εκεί εκπαιδευτές των εργαστηρίων για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων για τη σχολική/καλλιτεχνική περίοδο 2020-2021.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη λειτουργία τους την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020.

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

– Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους: το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές, αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης  που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους.

Λειτουργούν τμήματα: Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

 

– Το Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών), απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας.

– Θεατρικό Εργαστήρι για τους ενήλικες 35+: απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον για τη θεατρική σπουδή, θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του Θεάτρου και να εκφραστούν μέσα από αυτή

Οι διδακτικές ενότητες των θεατρικών εργαστηρίων είναι οι εξής:

Κίνηση και έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
Λόγος και έκφραση (δραματοποίηση)
Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)
-Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες όπου πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ενήλικες. Το εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης, αντίληψης και δεξιοτήτων με δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την φαντασία των παιδιών και των ενηλίκων με στόχο να συμβάλει στη δημιουργική απασχόληση και στην ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τέχνης.

Οι εγγραφές για το Εργαστήρι Ζωγραφικής ξεκινούν από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00 – 19:00 στη γραμματεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Μύλο Ματσόπουλου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης