Ροή Τοπικά

Δ. Τρικκαίων: Σε πολίτες τα πρώτα δωρεάν συστήματα τηλεφροντίδας

Αμεση η ανταπόκριση εθελοντών τρικαλινών στην προσφορά του Δήμου Τρικκαίων για διάθεση δωρεάν συστημάτων τηλεφροντίδας, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού και βοήθειας σε πολίτες.
Στις 16 Μαρτίου ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και στις 17 Μαρτίου οι πρώτοι εθελοντές ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και συννοσηρότητες παρέλαβαν, μετά από αίτηση συγγενών και σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό, τη δωρεάν συσκευή από το προσωπικό.
Πρόκειται για το τηλε-πιεσοσαχκαρόμετρο με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου (internet) για τηλεπαρακολούθηση των τιμών σακχάρου και πίεσης, χωρίς επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό.

Τι μετράει

Δηλαδή το συγκεκριμένο μηχάνημα μετράει αυτόματα το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση με ένα και μόνο κουμπί, η μέτρηση μεταδίδεται στον γιατρό. Οι μετρήσεις προβάλλονται σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, στον υπολογιστή του θεράποντα ιατρού, με ειδικό κωδικό πρόσβασης.
Με την παράδοση κάθε συσκευής, γίνεται και εκπαίδευση του ασθενή και των φροντιστών του, από τη νοσηλεύτρια του προγράμματος τηλεφροντίδας.
Ο Δήμος Τρικκαίων στην πράξη βρίσκεται δίπλα σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, σε ηλικιωμένους/ες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Σετ αισθητήρων «έξυπνου σπιτιού»
Μάλιστα εκτός από τη συγκεκριμένη συσκευή, διατίθεται και σετ αισθητήρων «έξυπνου σπιτιού», σε μοναχικούς ηλικιωμένους. Αυτή η συσκευή μετρά κίνηση, άνοιγμα εξώπορτας, θερμοκρασία κ.α., ενώ διαθέτει και κουμπί έκτακτης κλήσης σε βοήθεια. Το σύστημα παρακολουθείται αυτόματα μέσω διαδικτύου, από το Κέντρο Τηλεφροντίδας.

Παπαστεργίου: «Δίπλα στους πολίτες»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε η σημασία της προσφοράς και της παροχής διευκολύνσεων στους πολίτες και ειδικά σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, χρησιμοποιώντας τα μέσα  που διαθέτει η τεχνολογία και τα προγράμματα που υλοποιούνται στα Τρίκαλα.

Με ένα τηλεφώνημα
Οι ενδιαφερόμενοι ηλικιωμένοι και συγγενείς τους, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και οι θεράποντες ιατροί τους, πρώτα θα πρέπει να επικοινωνούν με τον αριθμό 2431022899 (κ. Ματίνα Οικονόμου) για ενημέρωση σχετικά με τα δύο συστήματα που διατίθενται μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων από τον υπάρχοντα εξοπλισμό, η διάθεσή του θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια.

Συνεργασία

Τα προγράμματα τηλεφροντίδας υλοποιούνται από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.. Το πρόγραμμα πληροί όλες τις σχετικές προδιαγραφές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης