Ροή Τοπικά

Εγγραφές από σήμερα στην Ακαδημία Ρομποτικής στα Τρίκαλα

Αρχίζουν από σήμερα οι εγγραφές για τα μαθήματα Εκπαιδευτικής ρομποτικής της Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα Τρίκαλα.Το Πανεπιστήμιο υλοποιεί τα εκπαιδευτικά του προγράμματα ρομποτικής στην “Ακαδημία Ρομποτικής Τρικάλων” και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 Φεβρουαρίου. Οι εκπαιδευτές / καθηγητές είναι πιστοποιημένοι και εκπαιδευμένοι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αξίζει να τονισθεί ότι η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσαρμόζει τα μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε ειδικά σχεδιασμένο, βάση ερευνητικών μελετών της ευρύτερης επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, μεθοδολογικό μοντέλο το οποίο αποτελείται από 5 στάδια. Στην Ακαδημία Ρομποτικής Τρικάλων θα υλοποιούνται 16 αναλυτικά προγράμματα σπουδών από εκπαιδευτές πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Παρακολουθώντας αυτά τα προγράμματα τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται με πιο δομημένο τρόπο. Λύνουν προβλήματα που τους ανατίθενται, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, συνεργάζονται μεταξύ τους, σπάνε το πρόβλημα στα συστατικά του στοιχεία, πειραματίζονται, βρίσκουν τη λύση και βλέπουν πρακτικά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Επίσης ο μαθητής μαθαίνει με βιωματικό τρόπο σημαντικά στοιχεία άλλων επιστημών. Αντί να παίρνει γενικές πληροφορίες προγραμματισμού, μαθαίνει πιο εύκολα να προγραμματίζει ένα ρομπότ, βλέπει στην πράξη το λάθος του και το διορθώνει. Αντί να μαθαίνει έννοιες όπως δύναμη. τριβή, ροπή, μοίρες μέσω γενικών πληροφοριών, μαθαίνει τα ίδια πράγματα στην πράξη μέσα από τις κινήσεις των robots που κατασκευάζει και προγραμματίζει. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αποκτούν επαφή και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα αντικείμενο του μέλλοντος.

Στην Ακαδημία Ρομποτικής Τρικάλων θα πραγματοποιούνται 14 δίωρα μαθήματα ανά κύκλο μαθημάτων, δηλαδή 1 δίωρο μάθημα την εβδομάδα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην οδό Καρανάσιου 3 από Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Για να κλείσετε θέση τηλεφωνήστε στο 2431 302748 ή μπείτε στο www.trikalarobotics.gr και συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. www.trikalarobotics.gr/applicationform.html Υπεύθυνος σπουδών της Ακαδημίας Ρομποτικής Τρικάλων είναι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, (διεθυντής σπουδών του Κ.Ξ.Γ. και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1 “δίγλωσσο”).

Για τους πρώτους 20 που θα συμπληρώσουν την αίτηση και ξεκινήσουν τα μαθήματα ενός κύκλου θα διεξαχθεί κλήρωση με δώρο τα δίδακτρα ολόκληρου του κύκλου! (Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό θα δοθούν την Παρασκευή 19/01)
Χαρίστε στο παιδί σας το πιο όμορφο εκπαιδευτικό δώρο και δείτε το να συμμετέχει σε τοπικούς, Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Ρομποτικής!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης