Τοπικά

Εγκρίθηκε το έργο ύδρευσης της Καλαμπάκας

Το έργο προϋπολογισμού 4.458.999,40 € περιλαμβάνει αφενός την αντικατάσταση μεγάλου μέρους του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου και αφετέρου την επέκτασή του προκειμένου να συμπεριλάβει και νεοεντασσόμενες στον πολεοδομικό ιστό περιοχές.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΘΕΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 (αριθ. Απόφασης Ένταξης 458/6-2-2-27).

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης , πλήρως συμβατό με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (σε επίπεδο εξοικονόμησης νερού, ελέγχου ποιότητας νερού, κ.τ.λ., που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Το νέο δίκτυο ύδρευσης της Καλαμπάκας ,πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών , είναι πραγματικότητα.  Είναι  ένα έργο πνοής,  που έρχεται να δώσει λύση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη , της καταλληλόλητας του πόσιμου νερού, περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Το νέο δίκτυο ύδρευσης στην Καλαμπάκα έρχεται μεταξύ άλλων να απαλλάξει τους κατοίκους της πόλης  από τους επιβλαβείς για την υγεία αμιαντοσωλήνες, με τους οποίους είναι κατασκευασμένο το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, πρόβλημα που έχει ταλανίσει επί σειρά ετών τον Δήμο Καλαμπάκας. Επιπλέον, η παλαιότητα του δικτύου προκαλεί συχνές θραύσεις που έχουν επίπτωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού , αλλά και επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο.

Ο Δήμος Καλαμπάκας με οργάνωση και συνέπεια, διεκδίκησε και πέτυχε ένα  στρατηγικό στόχο, να φέρει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο κομβικής σημασίας για τη ζωή χιλιάδων κάτοικων και πολλών επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας. Η επίτευξη, τόσων μεγάλων έργων, όπως το συγκεκριμένο, προϋποθέτει εκτός από συστηματική προετοιμασία και τις απαραίτητες συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, η πολύ καλή συνεργασία του δήμου Καλαμπάκας ,της ΔΕΥΑ Καλαμπάκας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις υπηρεσίες της,  πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει και στην ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου και τόσο χρήσιμου , αλλά και αναγκαίου  έργου για την περιοχή μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης