Τοπικά

Εδάκρυσεν ο π. Βαρθολομαίος Δουσικιώτης στην επιστροφή του στον Άγιο Αθανάσιο Μπάρας (video)

Συγκινητικές στιγμές το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας όπου επέστρεψε έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια ως Ιερομόναχος πια ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Δουσικιώτης (κατά κόσμον Γιαννούλης). Επέστρεψε εκεί όπου “βρήκε το Θεό” όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον κατηχητήριο λόγο του, ενθυμούμενος τα παιδικά του χρόνια στο πλευρό του εφημερίου του Ναού, πατρός Αποστόλου Μανώλη, τη συμμετοχή του στις χορωδίες και στα κατηχητικά αυτού.

 

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, με περισσή ευλάβεια και με την πρέπουσα τιμή εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης η Ιερά του μνήμη στον φερώνυμο Ναό, με  πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου, συμμετοχή του πατρός Βαρθολομαίου και λοιπών πατέρων. πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο πατέρας Βαρθολομαίος, μέλος εδώ και πολλά χρόνια της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Δουσίκου, παρέμεινε ιδιαίτερα συγκινημένος καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ενώ λύγισε και δάκρυα πλημμύρισαν το πρόσωπό του όταν κλήθηκε να κηρύξει το Θείο Λόγο. Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις 2 ώρες και 30 λεπτά και μετά:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης