Ροή Τοπικά

Εθελουσία για εργαζόμενους της Εθνικής. Κλείνουν 40 καταστήματα

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με στόχο να αποχωρήσουν περί τα 2.000 άτομα, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει άμεσα η Εθνική Τράπεζα. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση του δικτύου της που προβλέπει το κλείσιμο 40 καταστημάτων εντός του 2019. Στόχος είναι ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Η αναδιοργάνωση του δικτύου, που εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο μετασχηματισμού της Εθνικής –ένα δυναμικό project διάρκειας 2-3 χρόνων– περιλαμβάνει έξι κρίσιμους τομείς, 20 πρωτοβουλίες και 90 υποτομείς και απασχολεί περίπου 500 ανθρώπους, παράλληλα με την ενασχόληση τους σε άλλους τομείς, όπως είπε ο πρόεδρος Κώστας Μιχαηλίδης της τράπεζας.

Ειδικότερα, οι έξι κρίσιμοι τομείς αφορούν την υγεία των ισολογισμών, την αποτελεσματικότητα, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για τους πελάτες, την τεχνολογία, τη διαχείριση προσωπικού και εταιρική διακυβέρνηση και τη συμμόρφωση. Η Εθνική Τράπεζα εμπεριέχει ένα κρίσιμο κράμα ιστορίας που διαμορφώνει γερά θεμέλια, αυτή η ιστορικότητα ωστόσο, σύμφωνα με τον Κ. Μιχαηλίδη, κάνει κάποιες φορές την τράπεζα λιγότερο ευέλικτη.

Παρ’ όλα αυτά, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής, ο μετασχηματισμός της τράπεζας είναι επιβεβλημένος ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο και τις προκλήσεις -με ειδική αναφορά στο fintech- και στόχος είναι η προσέλκυση ξένων θεσμικών επενδυτών.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης