Τοπικά

Ειδικός γεφυροποιός για τη νέα γέφυρα Καραβόπορου

Ειδικός γεφυροποιός (σ.σ. δεν υπάρχουν και πολλοί στην Ελλάδα) έφτασε στα Τρίκαλα για λογαριασμό της κατασκευάστριας εταιρείας που έχει αναλάβει ένα από τα πιο σημαντικά έργα που επιχειρήθηκαν ποτέ στην περιοχή μας. Πρόκειται για τη νέα γέφυρα Καραβόπορου, στον Πηνειό ποταμό, η οποία μαζί με τα συνοδευτικά έργα  ολοκληρώνει ουσιαστικά την ε.ο. Τρικάλων-Πύλης από τον κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως και την Πύλη.

 

Με το έργο αυτό, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία, προϋπολογισμού  ολοκληρώνεται ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος 36 χλμ. με νέα γέφυρα, κύριας και παράπλευρης αρτηρίας συνολικού προϋπολογισμού 64,8 εκατ. ευρώ. 

Στοιχεία έργου

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

  • την κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km.
  • την κατασκευή τεχνικών έργων (γεφυρών) διέλευσης του Πηνειού μήκους 143,10m για την αρτηρία και τον βόρειο παράπλευρο.
  • την κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km.
  • την κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,00km περίπου.
  • την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»).
  • την προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους με κατάλληλη διαμόρφωσή τους

Προσβασιμότητα πεζών και ΑΜΕΑ

Η αρτηρία είναι Εθνική οδός στη οποία δεν προβλέπονται πεζοδρόμια παρά σε ένα μικρό τμήμα αυτής και συγκεκριμένα στην γέφυρα Πηνειού και  στην διαμόρφωση των νησίδων των ισόπεδων κόμβων.

Στις παράπλευρες οδούς, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή πεζοδρομίων θα ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ  με κατάλληλη διαμόρφωση των κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) των πεζοδρομίων και εξασφάλιση του ελάχιστου ελεύθερου εμποδίων πλάτους 1,50m. Σημειώνεται ότι η περιοχή στην οποία χωροθετείται το έργο είναι εκτός πόλεων και οικισμών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης