Τοπικά

Εις τα όρη του Κυρίου, ο Τρίκκης Χρυσόστομος (φώτο)

Τι είναι αγαθό, παρά ο Θεός;… Και ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών προσευχόμενος ανηφορίζει στα ορεινά χωριά της επαρχίας του, τούτες τις μέρες του Αυγούστου, αναζητώντας Τον!…

Ο κ. Χρυσόστομος ξεκίνησε την εν Χριστώ πορεία του ενόψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα ορεινά χωριά των Τρικάλων, τα οποία τούτες τις μέρες σφύζουν από ζωή από το ακριτικό Μυρόφυλλο και τον οικισμό αυτού, τη Γλύστρα των ολίγων ψυχών. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης τέλεσε την Μικρά Παράκληση της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλύστρας και αμέσως μετά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μυροφύλλου, όπου και χειροθέτησε τον επί έτη πολλά εφημέριο του χωριού Πρωτοπρεσβύτερο Ξενοφώντα Ζάχο, σε πνευματικό.

Αργά το βράδυ επέστρεψε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλύστρας και τέλεσε Ιερά Αγρυπνία, όπως πάντα, εκ νεότητός του έκανε και ποθούσε, επί τη εορτή του Οσίου Αιμιλιανού και του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου. Προέτρεψε δε τους Χριστιανούς να προσεύχονται και αυτοί συνεχώς και απερίσπαστα προς τον Θεό, αποκτώντας περισσότερο πόθο για Αυτόν.

Οι ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης