Τοπικά

Εισακούστηκε ο Λιούτας για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Οι παρεμβάσεις του κ. Λιούτα, ώστε άμεσα να οριοθετηθούν ως σεισμόπληκτες όλες οι πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων (στον Δήμο Τρικκαίων, στον Δήμο Μετεώρων, στον Δήμο Πύλης και στον Δήμο Φαρκαδόνας) εξαιτίας του μεγάλου σεισμού του Μαρτίου στην περιοχή μας, έχουν αίσιο τέλος για τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας.

Μέσω της συμπληρωματικής ΚΥΑ που εκδόθηκε, ορίζεται ότι η Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων, η Κοινότητα Αχλαδέας, πληγείσες Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του Δήμου Πύλης, καθώς και ο Δήμος Τρικκαίων, οριοθετούνται πλέον ως σεισμόπληκτες περιοχές και συνεπώς οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι, των περιοχών αυτών, γίνονται δικαιούχοι όλων των ευεργετικών ρυθμίσεων για την ανακούφισή τους και για την αποκατάσταση των ζημιών.

Να σημειωθεί ότι στις συνεχείς επαφές που είχε πραγματοποιήσει ο Τρικαλινός Βουλευτής με όλους τους αρμόδιους φορείς επισταμένως ζητούσε την άμεση οριοθέτηση όλων των παραπάνω πληγεισών περιοχών, ως σεισμόπληκτων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Θανάσης Λιούτας πραγματοποιούσε συνεχείς επαφές με τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και ζητούσε άμεσα να χαρακτηριστούν όλες οι πληγείσες περιοχές του Νομού μας, ως σεισμόπληκτες. Το ίδιο είχε ζητήσει ο Θανάσης Λιούτας και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Λιούτας, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον ίδιο βαθμό θα συνεχίσει και στο μέλλον να επισκέπτεται τις σεισμόπληκτες περιοχές σε όλον τον Νομό Τρικάλων, ώστε και ο ίδιος να καταγράφει τις ανάγκες των σεισμοπαθών συμπολιτών μας, οι οποίες συνεχώς ανακύπτουν, και να συμβάλλει άμεσα για την άμεση ικανοποίησή τους.

Ειδικότερα βάσει της νέας ΚΥΑ που εκδόθηκε, αναφορικά με τον Νομό Τρικάλων, ως σεισμόπληκτες οριοθετούνται οι εξής περιοχές:

α. Δήμος Μετεώρων – Όλη η Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων – Κοινότητα Αχλαδέας της Δημοτικής Ενότητας Χασίων

β. Δήμος Πύλης – Κοινότητες Βροντερού, Ελάτης και Πετρουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων – Κοινότητες Γόμφων και Μουριάς της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων – Όλη η Δημοτική Ενότητα Μυροφύλλου – Κοινότητες Παραποτάμου και Πιαλείας της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων – Κοινότητες Βαλκάνου, Μεσοχώρας και Στουρναραιίκων της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων – Κοινότητες Αγίου Βησσαρίωνος, Κοτρωνίου και Παλαιοκαρυάς της Δημοτικής Ενότητας Πύλης

γ. Δήμος Τρικκαίων

δ. Δήμος Φαρκαδόνας – Όλη η Δημοτική Ενότητα Πελλιναίων

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης