Τοπικά

Εισακούστηκε ο Λιούτας. Ενισχύονται οι επενδυτικές προτάσεις και στον πρωτογενή τομέα

Στη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, και οι ατομικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, να ενταχθούν στον νέο νόμο.

 

Σε συζητήσεις που πραγματοποίησαν, ο Τρικαλινός Βουλευτής και ο Υπουργός, στη Βουλή, το περασμένο διήμερο (31/1 και 1/2), ο κ. Λιούτας συγκεκριμένα τόνισε στον κ. Παπαθανάση ότι οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, με την ένταξή τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν δυναμικά. «Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό στόχο, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, οι οποίες είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν, καθώς στηρίζουν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των τοπικών οικονομιών στην πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας τοπικής οικονομίας, στον Νομό Τρικάλων».

 

Ο κ. Παπαθανάσης ανταποκρίθηκε θετικά στη συλλογιστική του Τρικαλινού Βουλευτή και άμεσα από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε ότι και οι ατομικές επιχειρήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο, για επιχειρηματικά σχέδια έως 200.000 ευρώ.

Ο Θανάσης Λιούτας  με δήλωσή του ευχαριστεί ειλικρινά τον Υπουργό για την άμεση αντίδρασή του σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα αλλά ιδιαιτέρως και στον Νομό Τρικάλων.

«Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης ενέσκηψε πάνω στην ουσία του θέματος και απέδειξε ότι αποτελεί έναν πολιτικό, ο οποίος αναγνωρίζει άμεσα και καίρια την ανάγκη για την ύπαρξη παρεμβάσεων από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας, με σκοπό να λύνονται προβλήματα και να δίνονται πραγματικές αναπτυξιακές ευκαιρίες», τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης