Τοπικά

Εκδήλωση για την Έμφυλη βία και γυναικεία ενδυνάμωση στα Τρίκαλα

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια αιματοβαμμένη χρονιά, αφού καταγράφηκαν 17 γυναικοκτονίες, ενώ ήδη μετράμε από την αρχή του 2022 ακόμα τρεις δολοφονημένες γυναίκες.

 

Γυναικοκτονίες που έρχονται να υπενθυμίσουν ότι η φρικαλεότητα της έμφυλης βίας και των διακρίσεων κυριαρχούν στην κοινωνία μας και είναι κομμάτι μιας τραγικής αλυσίδας: Λεκτικός σεξισμός, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμοί, κακοποιήσεις, trafficking, κάθε είδους διακρίσεις, ανισότητες εξαιτίας του φύλου στο σχολείο, την εργασία, τον συνδικαλισμό, υποτίμηση της γυναικείας εργασίας και προσφοράς να διαιωνίζονται μέσα σε μια κοινωνία που αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα θεσμικά.

Ο αγώνας όμως είναι καθημερινός. Για την Ελένη, την Ερατώ, την Καρολάιν. Για τα χιλιάδες ανήλικα κορίτσια που κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν, βαθιά ενοχοποιημένα, πίσω από κλειστές πόρτες. Για τις γυναίκες της διπλανής πόρτας που ζουν τον τρόμο με το σύζυγο τους και όταν “πέφτουν από τις σκάλες”, φτάνουν στα Επείγοντα με σκυμμένο το κεφάλι. Για όλες που έγινε ρουτίνα να κοιτάμε τη νύχτα πίσω μας στο δρόμο. Και για όσες τόλμησαν, για όσες αντιστάθηκαν, για όσες νίκησαν την ενοχή και το φόβο.

Για όλα αυτά, για τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις διεκδικήσεις μας, για τη δυνατότητα συγκρότησης μιας ομάδας που θα συζητά, θα δρα και θα παρεμβαίνει στα Τρίκαλα θα συζητήσουμε με τη δημοσιογράφο-σεναριογράφο Μαρία Λούκα και την κοινωνιολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Βάλια Τσιριγώτη, με αφορμή το βιβλίο της πρώτης “Μια γυναίκα απολογείται”.

Στα Τρίκαλα, στη Σουίτα Art Cafe, την Πέμπτη 24/3 στις 7.00μμ.

 

Γυναίκες για την Έμφυλη Βια

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης