Ροή Τοπικά

Εκδήλωση μνήμης της Ισραηλίτικης Κοινότητας των Τρικάλων

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 τελέστηκε στα Τρίκαλα εκδήλωση   αφιερωμένη στη μνήμη των 6000000 Εβραίων θυμάτων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος μεταξύ των οποίων  και  60000 Ελλήνων Εβραίων όπου περιλαμβάνονται και 139 Εβραίοι των Τρικάλων.

Ως γνωστόν οι εκδηλώσεις για τα θύματα αυτά του Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού έχουν καθιερωθεί με ομόφωνη απόφαση της Βουλής Των Ελλήνων το έτος 2004 ,να τιμάται η 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης των  θυμάτων Μαρτύρων και ηρώων .
Έκτοτε η Ελληνική πολιτεία και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τιμούν την ημέρα αυτή με πολλές εκδηλώσεις.
Όμως η φετινή πανδημία του Κορωνοϊού υποχρέωσε όλες αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν με συνοπτικό και απλό τρόπο πως αποφυγή μετάδοσης του.
Έτσι και στα Τρίκαλα η προγραμματισμένη εκδήλωση ακολούθησε την  ίδια τακτική .
Με την εκφώνηση των ιερών προσευχών για τα θύματα από τον Ραββίνο Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάϊ  και τις καταθέσεις στεφάνων  από τους. κ κ Χρήστο Μιχαλάκη  Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων  , Δημήτρη Παπαστεργίου Δήμαρχο Τρικκαίων  και Ιακώβ Βενουζίου Πρόεδρο της Ι Κ Τρικάλων έληξε η σεμνή αυτή τελετή . Μεταξύ  των συντελεστών της εκδήλωσης εκφράστηκε η ευχή ώστε  προσεχώς να έχουμε την δυνατότητα να αποδίδουμε τιμές που αξίζουν στα θύματα χωρίς τον φόβο της πανδημίας .
Τρίκαλα 31 Ιανουαρίου 2021
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης