Site icon TrikalaVoice

Εκδήλωση τιμής των Σαρακατσαναίων στον Κλεινοβό

Την Κυριακή 21/10/2018 στον Κλεινοβο Τρικάλων, ο Σύλλογος Σαρακατσάναιων Τρικάλων “Τα Κονάκια”, υπό την αιγίδα της ΠΟΣΣ και του Δήμου Μετεώρων, συνδιοργάνωσε με το Σύνδεσμο Αιτωλικιωτων Αττικής”Λιακατας” και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κλεινοβου, εκδήλωση τιμής και μνήμης του Σαρακατσανου Κλεινοβιτη στρατηγού Γρηγόρη Λιακατα. Ο Γρηγόρης Λιακατας με τους Σαρακατσαναίους και μη σύντροφους του προσέφεραν ηρωικά τη ζωή τους κατά την προάσπιση του Μεσολογγίου στις 28/2/1928 στο νησάκι Ντολμά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κλεινοβιτη κα Χρυσή Γραβάνη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιανας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μετεώρων κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάναιων Τρικάλων “Τα Κονάκια”  κ. Στέφανος Μπέης.

Για την ηρωική ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λιακατα με μίλησαν ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Κατσαρός κι η πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλικιωτων Αττικής κα Μάγδα Βελτσικα.
Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Σαρακατσάναιων Τρικάλων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής και παιδαγωγού χορού κ. Ιωάννη Κώτη.
Στη συνέχεια προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα από τον Εκπολιτιστικο Σύλλογο Κλεινοβου

Exit mobile version