Ροή Τοπικά

Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ για το Ολοκαύτωμα

Θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του Ολοκαυτώματος, με αφορμή την επέτειο του περασμένου μήνα, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου μας προσκάλεσε τον φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» να μιλήσει σε μαθητές του σχολείου μας για το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Μιχαλάκης ανταποκρίθηκε και επισκέφτηκε το σχολείο στις 27 Φεβρουαρίου. Μέσα σε διάστημα δύο ωρών, με την βοήθεια οπτικού υλικού, προσπάθησε να εξηγήσει την λογική του Ναζισμού, τα βήματα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα, τις πρακτικές που χρησιμοποιούνταν για τον εκτοπισμό και την εξόντωση Εβραίων και άλλων ομάδων. Έγινα μνεία για ολόκληρη την Ευρώπη, δόθηκε όμως ιδιαίτερο βάρος στην Ελλάδα και στην Εβραϊκή παρουσία στα Τρίκαλα και την περιπέτεια των Εβραίων της πόλης κατά την διάρκεια της κατοχής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και με απόλυτη ησυχία την διάλεξη, έκαναν ερωτήσεις και κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι τελικά οι δύο διδακτικές ώρες που διατέθηκαν δεν ήταν αρκετές για να εξαντληθεί το ζήτημα. Για τον λόγο αυτό ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα παρόμοια εκδήλωση, η οποία θυμίζει πράγματα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά μας δίνει και διδάγματα για το παρόν και το μέλλον.

Αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχαλάκη για τον χρόνο που μας διέθεσε, αλλά και τους μαθητές που επέδειξαν άριστη συμπεριφορά, υποσχόμαστε ως 2ο ΕΠΑΛ να συνεχίσουμε την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης