Τοπικά

Εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων “ΑΘΗΝΑ” – «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (Εuropean Parliament Ambassador School),  τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» συνδιοργάνωσαν με την e-trikala ΑΕ, τον Δήμο Τρικκαίων, το Europe Direct Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος».

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/03/2024, στις 10.30, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του GiSeMi HUB Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (Βαλκάνου 6, Τρίκαλα) με εισηγητές τους:

  • Δρ. Αβδελίδη Κωνσταντίνο – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών, Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου Τρικκαίων
  • Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη – Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
  • Απόστολο Γούλα και Κωνσταντίνο Κατσιάκο – συνεργάτες του Europe Direct Θεσσαλίας
  • Ασημακοπούλου Άννα-Μισελ – Ευρωβουλετή N.Δ., Οικονομολόγο – Νομικό

 

Την εκδήλωση αρχικά χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μιχάλης Λάππας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, και τόνισε τη σημασία της ώσμωσης της νέας γενιάς με τα νέα δεδομένα που εντάσσει στην καθημερινή ζωή ο Δήμος Τρικκαίων, δεδομένα και δράσεις που τα επόμενα χρόνια θα αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως σύνδεση με την κ. Ασημακοπούλου, η οποία μέσα από ένα σύντομο βίντεο απηύθυνε χαιρετισμό.

Ακολούθησε εισήγηση από τους κ.κ. Απόστολο Γούλα και Κωνσταντίνο Κατσιάκο, συνεργάτες του Europe Direct Θεσσαλίας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του επικεφαλής κ. Βασίλη Χατζηκαμαγιάννη και αναφέρθηκαν στο ρόλο του Europe Direct, την τεχνητή νοημοσύνη και στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, ο οποίος έκανε εισήγηση με τίτλο: “myDDE: το παράδειγμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων”.

Τέλος, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δρ. Κωνσταντίνος Αβδελίδης παρουσίασε πτυχές του προγράμματος restart mAi city που ξεκινά να υλοποιείται στα Τρίκαλα. Ο κ. Αβδελίδης παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος δράσης που αφορούν στη χρήση της τεχνολογίας προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών, της βελτίωσης της ζωής των δημοτών και επισκεπτών στην πόλη.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, το λόγο πήραν οι μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων, οι οποίοι φαντάστηκαν και παρουσίασαν την “Εφημερίδα του μέλλοντος” όπου αποτύπωσαν ιδέες για το πώς φαντάζονται την πόλη τους 20 χρόνια μετά.

Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην εκδήλωση τα σχολεία και τους καθηγητές/τις καθηγήτριες-συνοδούς από το 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Τρικάλων, 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 1ο ΕΠΑΛ και το Λύκειο Πύλης.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την εταιρεία Κλιάφας Α.Ε. για την ευγενική της χορηγία.

Την εκδήλωση υλοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων “Αθηνά” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Σχολεία – Πρέσβεις” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ομάδα αποτελείται από 20 μαθητές/τριες και υποστηρίζεται – καθοδηγείται από τους/τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Τζίνα Ατούν, Παρασκευή Βούρλα, Μαρίνα Καρανίκα, Ηλία Κρούπη.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης