Τοπικά

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δουσίκου, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος

Μετά βαθυτάτης θλίψεως το trikalavoice.gr αναγγέλλει την κοίμηση του πατρός Ιγνατίου Πούτου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

 

Ο πατέρας Ιγνάτιος ήταν μια εξέχουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα, από τους σπουδαιότερους πνευματικούς άνδρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας που λειτούργησε στον αμπελώνα του Κυρίου, διδάσκοντας ήθος, καρτερία και παρέχοντας γλυκιά παραμυθία σε δεκάδες ψυχές που αναπαύτηκαν στο πετραχήλι του.

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά πριν 89 χρόνια και από νεανικής ηλικίας είχε κλίση προς την Εκκλησία. Συνδέθηκε με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Κυρό Διονύσιο, από τα χέρια του οποίου έλαβε τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης στις 25 Οκτωβρίου 1964, στο Μεγάλο Μετέωρο, και τον δεύτερο στις 22 Νοεμβρίου 1964 στην Αγία Τριάδα Πειραιώς. Εργάστηκε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολή μας και ουσιαστικά αναδείχθηκε ως δεύτερος Κτήτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, όπου εγκαταστάθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και με την πάροδο των ετών “δημιούργησε” μια μεγάλη αδελφότητα, ενώ αναγέννησε πνευματικά και την Ιερά Μονή Κορμπόβου.

Απόψε θα τελεστεί Αγρυπνία υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μονή Κορμπόβου, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί στις 5 μ.μ. της Παρασκευής στη Μονή Δουσίκου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης