Τοπικά

Εκοιμήθη στα 68 του χρόνια ο π. Θεόδωρος Νούσιας, εφημέριος Παλαιοπύργου

Εκομήθη το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Θεόδωρος Νούσιας. Ο Μακαριστός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια, διατελούσε εφημέριος Παλαιοπύργου, ενώ παλαιότερα είχε διακονήσει και σε άλλα χωριά της Μητρόπολής μας.

 

Ο μακαριστός π. Θεόδωρος καταγόταν από την Παναγία Τρικάλων και ήταν γόνος λευιτικής καταγωγής, του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Στεργίου Νούσια. Χειροτονήθηκε διάκονος την 9η Μαρτίου 2001  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας και Ιερέας την 10η Μαρτίου 2001 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο. Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο μέχρι 31 Μαρτίου 2009 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλοκωτού, διαδεχόμενος τον πατέρα του που είχε συνταξιοδοτηθεί, και από 1 Απριλίου 2009 μέχρι την κοίμησή του στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παλαιοπύργου. Ένα μικρό διάστημα υπηρέτησε παραλλήλως ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νομής.

Ήταν απόφοιτος του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο και διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου τον Χειροθέτησε σε Σταυροφόρο Πρωτοπρεσβύτερο.

Καλλίφωνος, συμμετείχε με ιδιαίτερη ζήλο σε χορωδίες εκκλησιαστικής μουσικής της επαρχίας μας.

Διακρινόταν για το αυστηρό του ήθος, την σεμνότητα, την ειλικρίνεια και τα πλούσια ηθικά και ψυχικά χαρίσματα. Επιπλέον ήταν φίλεργος σε κάθε ενορία που υπηρέτησε, επιμελής στα καθήκοντά του προς την Ιερά Μητρόπολη, καλοκάγαθος και αποκτούσε εύκολα την εμπιστοσύνη και εκτίμηση όλων όσων τον συναναστρέφονταν.  Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να δει δύο παιδιά.

Κηδεύεται το Σάββατο 21 – 8 – 2021 και ώρα 1.00μ.μ., στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων .

Η  ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ               Χάιδω Νούσια

ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ                          Αγγελική Νούσια

Στέργιος Νούσιας

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ                       Κωνσταντίνος και Δήμητρα Νούσια

Βασιλική και Σωτήριος Μπαταβάνης

Δήμητρα και Απόστολος Τζάνης

Ευαγγελία και Γεώργιος Χαντζής

Χρήστος και Φανή Τσιούτσια

Μαρία και Ελευθέριος Τζάνης

Αγλαΐα Τσιούτσια

ΤΑ  ΑΝΗΨΙΑ                ΟΙ  ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Σημ.  Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων ,  το Σάββατο 21 – 8 – 2021 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου »

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης