Τοπικά

Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ-Συνέντευξη από ένα στέλεχος της επιχείρησης “Κλιάφας”

Στα «Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ»  πιστεύουμε ότι η βιωματική εμπλοκή των μαθητών στις διαδικασίες του «επιχειρείν» οδηγεί στην εξάσκηση των δεξιοτήτων τους, στη  διαχείρισης του χρόνου και  στην  επίτευξη στόχων.

 

Έτσι στο πλαίσιο του νέου μαθήματος της Α΄ γυμνασίου ,« Εργαστήρια Δεξιοτήτων», αποφασίσαμε να αφιερώσουμε χρόνο στους  τομείς της  δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι μαθητές μέσα από παραδείγματα έμαθαν τι είναι η «εργασία», γνώρισαν  τη σημαντικότητα του «βιογραφικού σημειώματος» , έζησαν μέσα από το παιγνίδι την «διαδικασία προσωπικής συνέντευξης» για πρόσληψη και ήρθαν σε επαφή με το «προφίλ αρκετών επαγγελματιών».

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε μια  εκπαιδευτική επίσκεψη στην επιχείρηση «ΚΛΙΑΦΑΣ» του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. των αδερφών Σαράντη.

Μέσα από την επίσκεψή μας στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ΚΛΙΑΦΑΣ»,  οι μαθητές της Α΄ τάξης  Γυμνασίου του σχολείου μας με την βοήθεια της κα Κωτούλα Μαρίας  υπεύθυνης παραγωγής, είχαν μια πρώτη επαφή με τον χώρο παραγωγής ενός προϊόντος  και παρακολούθησαν  την εμφιάλωση αναψυκτικών  χωρίς συντηρητικά.

Την ίδια μέρα  έλαβε χώρα το διαδραστικό συμμετοχικό εργαστήριο «Παίρνοντας συνέντευξη από ένα επιτυχημένο στέλεχος επιχείρησης». Τη συνέντευξη έδωσε ο κ. Κολοβός  Αθανάσιος, διευθυντής της «ΚΛΙΑΦΑΣ ΑΕ».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από προσωπικές και γενικότερες ερωτήσεις που έθεσαν στον κ. Κολοβό, είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εργασιακές συνθήκες, τις επαγγελματικές δυνατότητες που υπάρχουν σε μια επιχείρηση, τις δυσκολίες του επαγγέλματος,  τους στόχους που επιδιώκει να πετύχει ένα στέλεχος κάθε φορά , τον τρόπο διαχείρισης των επιτυχιών, την αντιμετώπιση των αποτυχιών και γενικότερα για αρκετά θέματα  που αφορούν  τον κόσμο των επιχειρήσεων .

Η επίσκεψη στην επιχείρηση «ΚΛΙΑΦΑΣ Α.Ε » έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες  να γνωρίσουν τι σημαίνει να ¨τολμά¨ κάποιος, δηλαδή να ¨επιχειρεί¨ και πόσο σημαντικό είναι να είναι ο καθένας μας  ¨ένα βήμα μπροστά¨.

Η Α’ τάξη του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» και η υπεύθυνη καθηγήτρια του «Εργαστηρίου Δεξιοτήτων», κα Σοφία Μαργαρίτη(οικονομολόγος), ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της επιχείρησης «ΚΛΙΑΦΑΣ Α.Ε» κ. Θανάση Κολοβό   και την Κωτούλα Μαρία,  υπεύθυνη παραγωγής , για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν ,για την υπομονή  που έδειξαν  στις ερωτήσεις των μαθητών και  τον χρόνο που αφιέρωσαν για την ενημέρωσή μας .

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης