Τοπικά

Εμβόλια… γιοκ στα Τρίκαλα. Ελάχιστοι εμβολιασμοί τις τελευταίες μέρες

Χωρίς… ιδιαίτερη κίνηση τα εμβολιαστικά κέντρα για τον covid-19 στο ν. Τρικάλων τις τελευταίες μέρες.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr εδώ και μια εβδομάδα ο καθημερινός μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στους 300 εμβολιασμούς. Χαρακτηριστικά χθες έγιναν 326, εκ των οποίων μόλις οι 54 αφορούσαν την 1η δόση.

Άρση μέτρων στην Ευρώπη

Εντωμεταξύ στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αρχίζουν και πάλι τα ξενύχτια στα νυχτερινά κέντρα, τα θέατρα γεμίζουν και λαμβάνουν χώρα δημόσιες συναθροίσεις χωρίς μάσκα. Πολλές χώρες, οι οποίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό αρχίζουν να χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν λάβει λόγω της παραλλαγής Όμικρον, τα οποία αποτέλεσαν πολλές φορές αντικείμενο επικρίσεων από τους πολίτες. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να «εκτοξευθεί» ο αριθμός των κρουσμάτων.

Οι πρόωρες αποφάσεις για χαλάρωση των εν λόγω περιορισμών αποτελούν μια νέα τροπή στα δύο χρόνια πανδημίας, τα οποία σημαδεύτηκαν από την επιβολή και την τήρησή τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η «Όμικρον» οδήγησε στο να καταγραφούν περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες δέκα εβδομάδες (90 εκατομμύρια) από ό,τι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ότι κάποιες χώρες μπορούν να εξετάσουν με σύνεση τη χαλάρωση των μέτρων εάν έχουν φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας, εάν διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα Υγείας καθώς και αν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Η «Όμικρον» είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βαριά νόσηση σε σχέση με τη «Δέλτα», σύμφωνα με μελέτες. Ο «Όμικρον» όμως μεταδίδεται πιο εύκολα συγκριτικά με άλλα στελέχη του ιού και έχει ήδη επικρατήσει σε πολλές χώρες. Επιπλέον, μολύνει ευκολότερα όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από προηγούμενες εκδοχές του ιού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης