Τοπικά

Ενίσχυση συνεργασίας Δ. Τρικκαίων – Δ.Α. Τρικάλων για τα φαινόμενα βίας κατά γυναικών

Συνάντηση και συνεργασία ουσίας για τις κακοποιημένες γυναίκες, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, μετά από σχετική πρόσκληση του νέου Διευθυντή της  Δ.Α. Τρικάλων στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του φαινομένου βίας κατά των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

 

Στη συνάντηση μετείχαν  ο νέος Διευθυντής της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Δημήτριος Μήτραινας, ο Υποδιευθυντής της Διευθυνσης κ. Αθανάσιος Καππάς, ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογεγνειακής Βίας της Δ/νσης κ. Παναγιώτης Ζαϊμης. Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας  κ. Νικόλαος Σακκάς, η Προισταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κα Βέρα Ντάκου και η νομική σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου κα Ελευθερία Τζιουβάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε επίρρωση  και επικαιροποίηση της άψογης συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων. Συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας και συνεργειών των δύο φορέων, ως υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην υποδοχή γυναικών θυμάτων βίας,  με στόχο την άμεση  και αποτελεσματικότερη προστασία και υποστήριξη τους .

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής και τα στελέχη της Δ.Α. Τρικάλων εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου. Ο δε αρμόδιος αντιδήμαρχος και τα στελέχη του Δ.Τρικκαίων τόνισαν τον κομβικό ρόλο της Αστυνομίας στην προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και τη σημασία της συνεργασίας του στελεχιακού δυναμικού των δύο φορέων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή έκφραση δέσμευσης για  περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος όλων των γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφή βία, δίνοντας σαφές κοινό μήνυμα ότι αποτελούν ισχυρούς συμμάχους  στον αγώνα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην πόλη.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων», με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης