Ροή Τοπικά

Ενημερωτικό για τις μεταθέσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης 2021

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των μεταθέσεων στην Α/θμια Εκπαίδευση  μετά από μια δεκαετία που σημαδεύτηκε από αδιοριστία, ελάχιστες μεταθέσεις, ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις, ελάχιστες αποσπάσεις, ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.

Για πρώτη φορά επιτέλους επικράτησε η λογική και πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες μεταθέσεις (3.800), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που ταλαιπωρήθηκαν για πολλά χρόνια, να έρθουν επιτέλους στον τόπο συμφερόντων τους κοντά στις οικογένειές τους. (Σημειωτέον φέτος πραγματοποιήθηκαν 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών, από τις οποίες περισσότερες από τις μισές  στην Α/θμια Εκπαίδευση)

Συγκεκριμένα,  από τις 3.276 αιτήσεις μετάθεσης ικανοποιήθηκαν οι 2.118 ποσοστό 64,65%. Ειδικά στους δασκάλους ΠΕ 70 το ποσοστό ικανοποίησης ανέρχεται 87,47%, ποσοστό ρεκόρ δεκαετίας, στους νηπιαγωγούς ΠΕ 60 το ποσοστό είναι 54,83%.

 

Τι ακολουθεί μετά την μετάθεση:

Οι συνάδελφοι που έχουν μετατεθεί (μαζί μ’ αυτούς που ζητούν βελτίωση θέσης και αυτούς που είναι στη διάθεση) θα υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης, σε οργανικά κενά  που θα ανακοινώσει το ΠΥΣΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, το επόμενο χρονικό διάστημα με οριστικοποίησηση των συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών. Κάθε εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να δηλώσει έως 20 σχολικές μονάδες.

Κατόπιν αυτών η σειρά των μεταθέσεων γίνεται ως εξής:

Α. Μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 13 του Π.Δ 100/97. (από πέρυσι με νομοθετική ρύθμιση οι πολύτεκνοι θεωρούνται ειδική κατηγορία και στις μεταθέσεις εντός περιοχής).

Β. Μεταθέσεις και τοποθετήσεις όλων των άλλων εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν δήλωση αλλά δεν θα τοποθετηθούν σε σχολική μονάδα της προτίμησης τους, μπορούν αν το επιθυμούν, να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση σε τυχόν εναπομείναντα κενά, ειδάλλως τοποθετούνται για το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις, αρχίζοντας από αυτούς που έχουν τις λιγότερες μονάδες τοποθέτησης. Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι, στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν βελτίωση θέσης εφ’ όσον δεν μετατεθούν σε σχολείο της επιθυμίας τους παραμένουν στην οργανική τους θέση.

Οι μονάδες μετάθεσης-τοποθέτησης είναι οι εξής:

σύμφωνα με τις διατάξεις των Π.Δ. 50/1996 , 100/1997 και του νόμου 3848/2010 είναι:

Η συνολική υπηρεσία: Δυόμιση μονάδες (2,5) για κάθε χρόνο υπηρεσίας:

Συνυπηρέτηση:

Μονάδες μετάθεσης για συνυπηρέτηση λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάθεση από μία περιοχή σε άλλη, εφόσον ο/η σύζυγος υπηρετεί ή εργάζεται στην περιοχή αυτή. Όσον αφορά τις αιτήσεις για βελτίωση θέσης εντός περιοχής τα μόρια της συνυπηρέτησης λαμβάνει ο/η εκπαιδευτικός μόνο για τα Σχολεία του Δήμου που εργάζεται ή υπηρετεί ο/η σύζυγος.

Προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερους επαγγελματίες, χρειάζεται βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα, από την οποία να προκύπτει ότι ο/η σύζυγος εργάζεται στον τόπο που ζητείται η μετάθεση τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και είναι ασφαλισμένος στον οικείο ασφαλιστικό φορέα. Για τους υπηρετούντες στο δημόσιο τομέα, δεν ισχύει η διετία.

Για την απόδειξη του τόπου και της εργασίας του συζύγου ή της συζύγου υποβάλλονται δικαιολογητικά, που προβλέπονται από το Π.Δ 50/1996 και την εγκύκλιο των μεταθέσεων. Οι εκπαιδευτικοί της περίπτωσης αυτής λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες μετάθεσης για συνυπηρέτηση.

Οικογενειακοί λόγοι:

α) Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες μετάθεσης

β) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν άγαμα, ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες μετάθεσης για το πρώτο παιδί, τέσσερις (4) για το δεύτερο, έξι (6) για το τρίτο και επτά (7) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά

Συνθήκες διαβίωσης:

Στις έδρες των σχολείων, όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, λαμβάνουν μονάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας. (Οι μονάδες μετάθεσης για το συγκεκριμένο κριτήριο υπολογίζονται με βάση την κατηγορία που υπάγεται κάθε σχολείο.

Σε κάθε περίπτωση απόσπασης, ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για τη σχολική μονάδα στην οποία αποσπάται ο/η εκπαιδευτικός. Προκειμένου για απόσπαση σε άλλη υπηρεσία, φορέα ή νομικό πρόσωπο, υπολογίζονται οι προβλεπόμενες μονάδες μετάθεσης για την πλησιέστερη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση: ως μονάδες μετάθεσης των εκπαιδευτικών που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα και επιπλέον δύο (2) μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος.

Εντοπιότητα:

Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες μετάθεσης για εντοπιότητα Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από βεβαίωση του οικείου Δημάρχου, από την οποία προκύπτει ότι ο/η εκπαιδευτικός είναι δημότης του Δήμου ή του Δημοτικού διαμερίσματος από διετίας (πρέπει να προσκομίζουμε υποχρεωτικά πρόσφατη βεβαίωση Δημάρχου).

Πρώτη προτίμηση:

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάθεση από περιοχή σε περιοχή, λαμβάνουν για την περιοχή της πρώτης προτίμησής τους δύο (2) μονάδες μετάθεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μοριοδότηση αυτή δεν ισχύει για μεταθέσεις εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε.

 

                                                                               Παπαγεωργόπουλος  Αντώνιος

                                              Δάσκαλος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης