Ροή Τοπικά

Ενθρονίστηκε ο νέος Ηγούμενος της Μονής Αγίου Προκοπίου (video)

Με λαμπρότητα και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα η ενθρόνιση του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Κλάδη, στο ιστορικό Μοναστήρι.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου, του Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου η εγκαθίδρυση του ευλαβούς και κληρικού στη Μονή Αγίου Προκοπίου, η οποία πλέον μετατρέπεται σε ανδρώα Μονή στην οποία θα εγγράφονται όλοι οι νέοι Αρχιμανδρίτες της Μητροπόλεώς μας, θα λειτουργεί δε και ως θερινή έδρα του κ. Χρυσοστόμου.

Ο τελευταίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον πατέρα Διονύσιο Κλάδη, ο οποίος θα ασκεί παραλλήλως και τα εφημεριακά του καθήκοντα στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καρυών (θα λειτουργεί κάθε Κυριακή εκεί), ζητώντας του να διατηρήσει ζωντανή τη φλόγα και την αγάπη του για τον Χριστό. Έκανε δε λόγο για ιστορική στιγμή καθώς ενθρονίζεται από τον Μητροπολίτη Σμύρνης, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο νέος Ηγούμενος της Μονής Αγίου Προκοπίου, που βρίσκεται λίγο έξω από το φερώνυμο χωριό του Δήμου Πύλης, ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στο διάβα της ζωής του, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας Νεκτάριο, χειροτονία του οποίου ήταν, μέχρι τον πρώην Τρίκκης Αλέξιο και τον διάδοχο αυτού κ. Χρυσόστομο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης