Ροή Τοπικά

Εντυπωσιακή εκδήλωση Μανιάτη στα Τρίκαλα (φωτό)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ανέπτυξε τις θέσεις του.

Ο Γιάννης Μανιάτης στάθηκε κυρίως στο μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει η παράταξη, ως «ισχυρός πόλος του πολιτικού συστήματος και όχι ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ.. Δεν καλούμαστε εμείς να απαντήσουμε με ποιον να συγκυβερνήσουμε, αλλά εκείνοι να απαντήσουν πάνω στις θέσεις που καταθέτουμε για μια άλλη Ελλάδα».

«Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» είπε ο πρώην υπουργός «να διεκδικήσουμε ηγετικό ρόλο για την παράταξή μας, η οποία είναι η παράταξη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Στόχος μας πρέπει να είναι να κερδίσουμε στις ερχόμενες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και στις μεθεπόμενες τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη. Να γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία». Ανέλυσε το όραμά του για τη χώρα, απαντώντας και σε ερωτήσεις των παριστάμενων, κάνοντας έναν ανοιχτό διάλογο μαζί τους. «Πρέπει να στηρίξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» είπε «που θα δίνει την ευκαιρία στους μικρομεσαίους να επενδύσουν και να εργαστούν. Βάζουμε τέλος στην Ελλάδα της κατάθλιψης και φέρνουμε την Ελλάδα της αισιοδοξίας».

Απαντώντας σε ερώτηση του trikalavoice.gr  ξεκαθάρισε ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις του αρχηγού που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία στην κεντροαριστερά, η οποία ομολογουμένως είναι πρωτόγνωρη.

Ήταν σαφής και ξεκάθαρος: «Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ενοποίηση των Κοινοβουλευτκών ομάδων ΔΗ.ΣΥ. και Ποταμιού. Δεν νοείται να παίζουμε το παιχνίδι του διχασμού, που επιβάλλει ο Αλ. Τσίπρας, όπως με την ψήφιση πρόσφατα του Νομοσχεδίου αλλαγής φύλου. Μια ενιαία ομάδα, λοιπόν, με επικεφαλής τον αρχηγό ο οποίος θα εκφράζει τις θέσεις του κόμματος. Και ο αρχηγός να είναι μέσα στη Βουλή και να αντιπαρατίθεται με θέσεις απέναντι σε Τσίπρα και Μητσοτάκη. Όχι έξω από το Κοινοβούλιο με δηλώσεις στα κανάλια. Από εκεί και μετά προχωράμε άμεσα σε Ιδρυτικό Συνέδριο, μέχρι τον Φεβρουάριο και δίνουμε φωνή στη περιφέρεια, με εκλογή οργάνων που θα λειτουργούν εκεί. Ο στόχος μα να είναι το 18% και άνω…».

Τέλος άφησε αιχμές για τον Γιάννη Ραγκούση και το βίντεο που κοινοποίησε περί ποιος υποψήφιος θα συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους απέναντι σε ανθρώπους που μείναμε στη παράταξη, σχεδόν μόνοι μας και την κρατήσαμε όρθια».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης