Τοπικά

Εντυπωσιακή πρόοδος του Ε-65 και μετά την Καλαμπάκα

Μέσα στη χρονιά θα παραδοθούν τα πρώτα 24.5 χιλιόμετρα του βόρειου τμήματος του Ε-65, από τα Τρίκαλα μέχρι και τη Διάβα Καλαμπάκας, ωστόσο τα έργα προχωρούν με εξίσου εντυπωσιακούς ρυθμούς και μετά την Καλαμπάκα.

 

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η πρόοδος είναι σημαντική και στις φωτογραφίες φαίνονται τα συνεργεία που εργάζονται πυρετωδώς στο ύψος του Αγιόφυλλου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας ο δρόμος θα παραδοθεί ολοκληρωμένος στην κυκλοφορία το 2025.

Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας.

Ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής αξίας, συνολικού μήκους 181 χλμ., που ενώνει απευθείας την υφιστάμενη Εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας με την Εγνατία Οδό.

Το έργο το 2013 χωρίστηκε σε 3 τμήματα, από τα οποία υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση μόνο το ενδιάμεσο, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα.

Τον Ιανουάριο του 2021 η χώρα μας έλαβε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του έργου και το καλοκαίρι της ίδιας χρόνιας ξεκίνησε η κατασκευή του.

Σήμερα, το Βόρειο Τμήμα του Ε65, μήκους 70,5 χλμ. και προϋπολογισμού 480 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πρόοδος κατασκευής βρίσκεται ήδη στο 20% του συνολικού αντικειμένου, ακριβώς δηλαδή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να παραδοθεί μέσα στη χρονιά το πρώτο τμήμα του, από τα Τρίκαλα ως την Καλαμπάκα, μήκους 24 χιλιομέτρων.

Στο Νότιο Τμήμα του Ε65 έχουν ήδη παραδοθεί από το καλοκαίρι του 2021 τα πρώτα 14,5 χιλιόμετρα από τα 33 και μέσα στο 2023 θα παραδοθεί και το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι την Ξυνιάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης