Τοπικά

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Χατζηγάκη. Εκατοντάδες στην ομιλία του στην Καλαμπάκα (εικόνες)

Ένα εντυπωσιακά μεγάλο πλήθος κόσμου συγκέντρωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης στην Καλαμπάκα με αφορμή την ομιλία του για την οικονομική και ενεργειακή κρίση. Τον κ. Χατζηγάκη προλόγισε ο διαπρεπής δικηγόρος Ηλίας Νάνης. Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε κυρίως για τα οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα, που είναι άλλωστε και τα βασικά ζητούμενα για την Ελληνική κοινωνία σήμερα. Ωστόσο, μέσω της ομιλίας του δεν παρέλειψε να έχει και σημαντικά πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Για παράδειγμα, ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για ανανέωση και αλλαγή νοοτροπίας του πολιτικού συστήματος.

 

 

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας τους ο κ. Χατζηγάκης μίλησε για την νέα Ελλάδα που διαμορφώνεται. Συγκεκριμένα είπε «Στην νέα Ελλάδα που αναδύεται, στην νέα Ελλάδα που χτίζεται οφείλουμε να δώσουμε και ευκαιρίες στους νέους μας. Στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν όχι να παρασιτήσουν. Κάποιοι βέβαια μπορεί να πιστεύουν ότι οι νέοι ψάχνουν να βολευτούν με κάποια επιδόματα. Εμείς όμως πιστεύουμε σε κάτι άλλο. Πιστεύουμε πως άμα δώσεις ευκαιρίες στους νέους μπορούν να διαπρέψουν. Με όπλο την ορμή, τις γνώσεις, την μόρφωση και το όνειρα τους οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά. Δικαιούνται μια ευκαιρία. Τους χρειαζόμαστε για να ευδοκιμήσουμε. Και ιστορικά η Ελλάδα άνθισε όταν έδωσε ευκαιρίες στους νέους της. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και τώρα…. Να επενδύσουμε στην Ελλάδα των αξίων και των αξιών».

Στην ενέργεια μίλησε για τεκτονικές αλλαγές αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως «στο ενεργειακό κομμάτι έχουμε τεκτονικές αλλαγές. Και δεν είναι μόνο ο πόλεμος που διαστρεβλώνει τις τιμές. Γιατί οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας άρχισαν να παίρνουν την ανηφόρα πριν από αυτόν. Σε ένα μεγάλο βαθμό οι αυξήσεις αφορούν την αυξημένη ζήτηση μετά την πανδημία και τη μειωμένη προσφορά. Επίσης, κάτι που οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να πουν είναι ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια  – που σωστά γίνεται – θα έχει κόστος. Και οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν. Οι βρώμικες μορφές ενέργειας – δηλαδή τα ορυκτά καύσιμα – είχαν ένα βασικό λόγο που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από την βιομηχανία. Ποιος ήταν αυτός; Οι φτηνές τιμές τους».

 

Όμως μέσα από τις αλλαγές στην ενέργεια ανοίγονται και τεράστιες ευκαιρίες για την Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη. «Ευτυχώς για εμάς στις πράσινες μορφές ενέργειας έχουμε τρομακτικά πλεονεκτήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποια είναι αυτά; Ήλιος, νερό και αέρας. Έχουμε άπλετο ήλιο, ισχυρούς ανέμους και πολύ νερό. Τα τρία, δηλαδή, συστατικά στοιχεία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άρα η Ελλάδα με τις σωστές πολιτικές μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο πράσινης ενέργειας. Και αυτό προσπαθεί να κάνει εδώ και 3 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις κινήσεις του. Επίσης, μετά την εισβολή στην Ουκρανία η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί άμεσα από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Και η Ελλάδα έχει και εκεί μια μεγάλη ευκαιρία. Ποια είναι αυτή η ευκαιρία; Να γίνουμε περιφερειακός σταθμός διακομιδής φυσικού αερίου. Μέσω των εγκαταστάσεων για μετατροπή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και των αγωγών TAP και IGB μπορούμε να γίνουμε το κέντρο της περιοχής στην διακομιδή φυσικού αερίου. Στην πράξη ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρώτον, σημαίνουν νέες δουλειές για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Δεύτερον, σημαίνουν εισροή χρήματος εντός των συνόρων. Τρίτον, σημαίνουν ενεργειακή ασφάλεια για την χώρα. Δουλειές, λεφτά, ασφάλεια».

 

Ταυτόχρονα, ο Μικέλης Χατζηγάκης αναφέρθηκε και στα μεγάλα ζητήματα της Ελληνικής οικονομίας, ξεκινώντας από την ανεργία. «Ποιο είναι το βασικό κλειδί για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας; Τι είναι αυτό που γεννάει νέες δουλειές» αναρωτήθηκε στην ομιλία του ο Τρικαλινός επιχειρηματίας. Και απάντησε «Μα, οι επενδύσεις ασφαλώς. Το κλειδί είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Αυτές μπορούν να γεννήσουν νέες θέσεις εργασίας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και για να έρθουν αυτές χρειάζονται πολιτικούς που να έχουν την παιδεία και να μιλάνε την γλώσσα της αγοράς. Όχι πολιτικούς του λαϊκισμού και των φοιτητικών καταλήψεων. Μόνο πέρυσι, λοιπόν, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να φέρει 5 δις σε άμεσες ξένες επενδύσεις. Πρόσφατα δόθηκε το πράσινο φως για δυο νέες στρατηγικές επενδύσεις 1.2δις από την Microsoft και την ΤΕΡΝΑ. Μόνο αυτές οι δύο θα δημιουργήσουν πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας. Θυμίζω πως παλιότερα η Volkswagen, η Next, και η Pfizer στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν επενδύσεις που δημιούργησαν θέσεις εργασίας. Και θα δημιουργήσουν και άλλες νέες θέσεις εργασίας. Εδώ νομίζω είναι σημαντικό να καταλάβουμε το εξής. Αυτές οι εταιρίες είναι παγκόσμιες. Είναι κολοσσοί. Θα μπορούσαν να επενδύσουν παντού στον κόσμο. Όμως επιλέγουν την Ελλάδα και την Ελληνική οικονομία για να ρίξουν τα λεφτά τους. Γιατί λέτε; Μα γιατί εμπιστεύονται την Ελληνική κυβέρνηση. Και δεν είναι τυχαίο ότι η ανεργία μειώθηκε στο 12.7% Κάτω 5% από αυτό που παραλάβαμε το 2019. Δημιουργήθηκαν με την ΝΔ πάνω από 250 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εκεί που κάποιοι μας μιλούσαν λουκέτα και χρεοκοπίες. Το 2021 έκλεισε με 8.3% ανάπτυξης, την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 2 φόρες τον τελευταίο χρόνο. Και μιλάω με αριθμούς γιατί οι αριθμοί έχουν την σημασία τους. Στην πολιτική πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι. Οι στόχοι οφείλουν να είναι και μετρήσιμοι. Δεν γίνεται πολιτική μόνο με τσιτάτα, ατάκες και συνθήματα».

Αφού μίλησε για μια σειρά οικονομικών θεμάτων ο κ. Χατζηγάκης έκλεισε την ομιλία του σε πιο προσωπικό και συναισθηματικό τόνο. «Να σας ευχαριστήσω για την στήριξη σας και την αγάπη σας. Σημαίνουν πολλά για μένα. Και το εννοώ. Το 2019 δώσαμε ένα καθαρό αγώνα, έναν έντιμο αγώνα αλλά βρέθηκαν μπροστά μας ανυπέρβλητα εμπόδια και λίγος χρόνος. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 3 χρόνια αλλά δεν σταμάτησα να δουλεύω για την πόλη και τα χωριά μας…Γιατί πιστεύω σε αυτό τον τόπο. Γιατί πιστεύω σε εσάς. Σε όλους του φίλους μου που είναι εδώ απόψε…..Θέλω να αγωνιστούμε μαζί, δίπλα δίπλα. Θέλω μια μέρα να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια και να λέμε κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Να τους πούμε είμασταν εκεί στην ώρα της μεγάλης κρίσης. Βάλαμε πλάτη για εσάς. Για αυτό δουλεύω και θα συνεχίσω να δουλεύω».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης