Site icon TrikalaVoice

ΕΝΦΙΑ: Τι θα πληρώσουν και φέτος οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων στα Τρίκαλα;

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet  για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας, τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλλουν σε έξι δόσεις, ίσως και σε δώδεκα. μειώσεις του ΕΝΦΙΑ παραμένουν ίδιες με πέρυσι, κατά την πρόσφατη τροπολογία.

Α. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα από το 2021, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση του φόρου ακινήτων σε εκτός σχεδίου και τουριστικές περιοχές. Γι’ αυτό και το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να προωθήσει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8 – 10%.

Μειωμένο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ θα δουν φέτος πάνω από 280.000 Ιδιοκτήτες Ακινήτων οι οποίοι έχουν εισπράξει ή συνεχίζουν να λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια. Το 30% των «χαμένων» ενοικίων θα συμψηφιστεί με τον φόρο που προκύπτει για τα ακίνητα τους περιορίζοντας τον τελικό «λογαριασμό».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019 οι οποίες ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας φθάνουν σε:

Β. Έκπτωση 50 % στο ποσό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Πλήρης απαλλαγή (Εκπτωση 100%) από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Γ. Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημήτριος Κέμος

Δικηγόρος

 

Exit mobile version