Ροή Τοπικά

Εξαιρετική διάκριση των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» 1ο Βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό Εκφραστικής – Θεατρικής Ανάγνωσης στα Γαλλικά

Εξαιρετική διάκριση απέσπασε η μαθήτρια της Α΄Γυμνασίου του Σχολείου μας  Γεωργία-Δαλιδά Μάνια  στον 7ο Διαγωνισμό Εκφραστικής – Θεατρικής Ανάγνωσης που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί , η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οποίου έλαβε χώρα σε διαδικτυακή συνάντηση το Σάββατο 29 Μαΐου.

 

Στη διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία όπως το Κολέγιο Δελασάλ, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί , τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, η Αδαμάντιος Σχολή και άλλα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να έρθουν οι μαθητές που διδάσκονται τα Γαλλικά ως ξένη γλώσσα σε επαφή με αυθεντικά λογοτεχνικά κείμενα και να ξεδιπλώσουν μέσα από την εκφραστική ανάγνωση το ταλέντο και την ευαισθησία τους.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν  «Ιστορίες που μας ταξιδεύουν στο χρόνο, παρελθόν ή μέλλον».

Η  μαθήτρια του Σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου διαβάζοντας το μονόπρακτο  « Je l’ai perdue» του Jean Cocteau από το βιβλίο του «Theâtre de poche» συγκεντρώνοντας 59/60, την υψηλότερη βαθμολογία  από όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Έχει τα θερμά συγχαρητήρια όλων των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του Σχολείου και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες σε αυτή την υπέροχη γλώσσα, τα Γαλλικά.

Στην προετοιμασία της μαθήτριας συνέβαλαν η κ. Τζίνα Ατούν καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, η κ. Βίκυ Ιακωβάκη υπεύθυνη της δραστηριότητας του θεάτρου και ο κ. Θανάσης Μάνθος, φωτογράφος, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στη λήψη του βίντεο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης