Τοπικά

Εξετάζεται χαλάρωση των μέτρων. Τι ισχύει μέχρι τα τέλη του μήνα

trikalavoice.gr

Σήμερα, Τετάρτη θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, στο τραπέζι της οποίας θα βρεθεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ έως τα τέλη Ιανουαρίου.

 

Συμφωνά με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην άρση των περιορισμών, λόγω των “σκληρών” δεικτών της πανδημίας οι οποίοι επιμένουν.

Χθες, συνεδρίασε η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων η οποία διαπίστωσε μεν μία σταθεροποίηση στα κρούσματα, ωστόσο η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Με αυτά τα δεδομένα αρκετοί εκτιμούν ότι δεν είναι ακόμα η κατάλληλη ώρα για χαλάρωση.

Κατά τις ίδιες πηγές, κάποιοι θα έβλεπαν ίσως θετικά σε πρώτη φάση την αύξηση του αριθμού των θεατών στα γήπεδα και σε δεύτερο χρόνο την επαναφορά της μουσικής.

Τα μέτρα που ισχύουν έως τέλη Ιανουαρίου:

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.

– Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, χωρίς ορθίους και μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

-Η πληρότητα των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

– Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50% , ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το κυλιόμενο ωράριο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης