Τοπικά

Εξηγήσεις ζητάει από την Κυβέρνηση ο Ραγκούσης για την καθυστέρηση πληρωμής Τρικαλινών κτηνοτρόφων

Ερώτηση προς τους   Υπουργούς  Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  42 Βουλευτές και Βουλεύτριες  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλώντας τους ίδιους να δώσουν απαντήσεις  για την τριετή ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων, που συμμετείχαν στα επιδοτούμενα προγράμματα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τη βελτίωση και τον εξοπλισμό των κτηνοτροφικών  μονάδων τους, αναμένοντας ακόμη την τελική πίστωση στους λογαριασμούς τους των δαπανών τους.

 

 

Οι καθυστερήσεις αυτές στη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους είναι απότοκο της αδιαφορίας της κυβέρνησης για τις ελλείψεις προσωπικού στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, οι σοβαρές ελλείψεις τακτικού προσωπικού συνεχίζουν να ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, αφού παρατηρούνται συχνά φαινόμενα γραφειοκρατικών καθυστερήσεων σε Δ/νσεις υπηρεσιών Περιφερειακών Ενοτήτων, με αποτέλεσμα να καλείται μόλις ένας υπάλληλος να διεκπεραιώσει το σύνολο των υποθέσεων της αντίστοιχης αρμοδιότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλωνόπου κτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν σε επιδοτούμενα προγράμματα βελτίωσης των κτηνοτροφικών τους μονάδων, παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής από το 2018, έχουν καταθέσει εμπροθέσμως πλήρη φάκελο, κρίθηκαν εντός της επιλεξιμότητας δράσης, έχουν εγκριθεί οι υποβληθείσες δαπάνες και έχουν διεξαχθεί όλοι οι απαιτούμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, οι εγκριτικές αποφάσεις των σχεδίων βελτίωσης των ατομικών τους επιχειρήσεων εκδόθηκαν μόλις το 2020 και εκκρεμεί ακόμη και σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς τους των ποσών συμμετοχής της δημόσιας επιδότησης.

Ακολούθως, οι μακροχρόνιες αυτές κωλυσιεργίες έχουν σαν αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να επωμίζονται το σύνολο του κόστους της υλοποίησης των τεχνικών έργων και του εξοπλισμού των επιχειρήσεών τους, να αναγκάζονται να πληρώνουν τους προμηθευτές, οι οποίοι δεν παρέχουν πίστωση και να βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως αυτή που διανύουμε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης