Τοπικά

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου

 Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 6ης του μηνός Μαΐου 2024, Εορτή του Αγίου  Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκλήσι  του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου.  

 

 

Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 7:30π.μ. έως 10:30π.μ. εις τον Αγ.Γεώργιον, θα ψαλλεί η  ακολουθία του όρθρου και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. 

 Κατά τις πρωινές ώρες θα γίνει η τοποθέτηση των μαντηλιών, τάματα των ευλαβών  Χριστιανών και προσκυνητών εις τον Άγιον Γεώργιον Μανδηλά με το γνωστό τρόπο  ανεβάσματος εις τον μοναστήριον και η διανομή αυτών προς ευλογία του καθενός μας. 

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:00μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων  Πέτρου και Παύλου θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων από  τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων. 

Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πασχαλινός Εσπερινός. 

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου 2024, το πρωί εις τον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων  7.30π.μ. έως 9.30π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθος και η Θεία Λειτουργία. Περί την 10ην π.μ. θα  γίνει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων στις ράχες του  Καστρακίου πέριξ του χωριού. 

Επιστροφή στην Κεντρική πλατεία περί 11.30π.μ. όπου θα τελεσθεί ο Αγιασμός και το  πέρας της Ιεράς Λιτανείας. 

Το απόγευμα ο Πασχαλινός Εσπερινός εις τον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και  Παύλου, ώρα 6.00μ.μ. 

Κατά την διάρκεια όλης της Διακαινησίμου Εβδομάδος μέχρι την Κυριακή του Θωμά τα  Ιερά Λείψανα και οι Ιερές Εικόνες, παραμένουν στην Ενορία μας προς προσκύνηση και  Αγιασμό των Πιστών. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης