Τοπικά

Επίδειξη δύναμης. Σαρωτικός Σινάνης στο Δήμο Μετεώρων (video-φώτο)

Βούλιαξε το Εκθεσιακό Κέντρο της Καλαμπάκας, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  ο δήμαρχος Μετεώρων και εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο Χρήστος Σινάνης παρουσίασε ενώπιον ενός ενθουσιώδους πλήθους, αποτελούμενο από ισχυρές προσωπικότητες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», καθώς και τους πρώτους τριάντα (30) υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του.

«Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά, πως μαζί θα συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία» ξεκίνησε την ομιλία του ο Χρήστος Σινάνης ζητώντας ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή για να συνεχίζουμε μαζί «το έργο που ξεκινήσαμε, με πίστη και αποφασιστικότητα, κόντρα στη στείρα αντιπαράθεση».

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Δημοτικής του Αρχής, η οποία λειτούργησε μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον:

  • Πετύχαμε τη μετονομασία του Δήμου, από «Δήμο Καλαμπάκας» σε «Δήμο Μετεώρων», γεγονός που θεωρείται, πως δίνει παγκόσμια ταυτότητα και αναφορά στην περιοχή μας.
  • Σημαντικότατο επίτευγμα είναι, η μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών  και  Μετεώρων.
  • Πετύχαμε τη σύνδεση της Καλαμπάκας με το δίκτυο φυσικού αερίου, ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, τόσο οικονομικά, όσο και περιβαλλοντικά.
  • Από τα πιο σημαντικά έργα και το οποίο ήταν στα σχέδια όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, χωρίς βέβαια να πραγματοποιηθεί, είναι η αλλαγή ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης. Ένα έργο ζωής, υγείας και οικονομίας. Δεν ήταν δυνατόν να ανεχτούμε η πόλη μας, να συνεχίσει να υδρεύεται από σωλήνες αμιάντου.
  • Φτάσαμε λίγο πριν την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου. Αυτό της συντήρησης και αποκατάστασης του Ξενία και του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Είχαμε φτάσει, ένα βήμα, πριν την υλοποίηση αυτού του έργου. Δυστυχώς όμως οι  παρεμβάσεις ατόμων, που εξυπηρετούσαν   διάφορες σκοπιμότητες, καθυστέρησαν το έργο.

  • Άρχισε να κατασκευάζεται το Πάρκο αναψυχής στην πόλη της Καλαμπάκας. Ένα σημαντικό έργο, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για όλους, δημότες και επισκέπτες, βελτιώνοντας, παράλληλα, την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
  • Δημιουργήσαμε, ένα πρότυπο κέντρο πληροφόρησης, στην υπηρεσία των χιλιάδων επισκεπτών του Δήμου μας.
  • Είμασταν από τους πρώτους Δήμους, που δημιουργήσαμε Τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κ.Ε.Π. Υγείας, με σημαντική προσφορά στους δημότες μας.
  • Δρομολογήσαμε την ένταξη του έργου: Δημιουργία κέντρου αναρρίχησης και αξιοποίησης βράχων Αγίου Δημητρίου και Γάβρου. Σύντομα αρχίζει η υλοποίηση ενός έργου, που αποτελούσε διακαή πόθο, για πολλά χρόνια των Χασιωτών.
  • Δρομολογήσαμε την ένταξη του έργου της αποχέτευσης ομβρίων, στην περιοχή επέκτασης του νέου σχεδίου, πόλεως Καλαμπάκας. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα αλλάξει εντελώς τη μορφή του νέου σχεδίου της πόλης, θα βελτιώσει τις υποδομές της περιοχής, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
  • Ολοκληρώσαμε την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Λυκείου. Ένα πολύπαθο έργο, που είχε καταντήσει γεφύρι της Άρτας.
  • Ολοκληρώσαμε έργα με αντικείμενο τη διαμόρφωση, ανάδειξη και αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, σε πολλούς οικισμούς του δήμου μας.
  • Μεταφέραμε τη Μουσική Σχολή σε ένα σύγχρονο κτίριο.
  • Εξοπλίσαμε τη Μουσική Σχολή, με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άρτια λειτουργία της.
  • Δημιουργήσαμε δημοτική Φιλαρμονική.
  • Κατασκευάζουμε το ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Καλαμπάκας.
  • Τοποθετήσαμε, σε χρόνο ρεκόρ, ένα σύγχρονο χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας
  • Δημιουργήσαμε σύγχρονες παιδικές χαρές. Σε λίγο, μάλιστα, σχεδόν, κάθε χωριό θα έχει τη δική του, σύγχρονη και ασφαλή, παιδική χαρά.
  • Κατασκευάσαμε πεζοδρόμια και αρχίζει η ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Ιωαννίνων και Σιδηροδρόμου.
  • Βελτιώσαμε την καθαριότητα της πόλης με την αγορά ενός σύγχρονου σαρώθρου.
  • Επιλύσαμε με τον καλύτερο τρόπο, τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στις τοπικές κοινότητες, αλλά και στην πόλη της Καλαμπάκας.
  • Αντιμετωπίσαμε σε όλες τις τοπικές κοινότητες τα προβλήματα λειψυδρίας.
  • Αρχίζουμε έργα ασφαλτόστρωσης σε πολλές κοινότητες του δήμου μας, τα οποία είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν, εξυπηρετώντας, έτσι, την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές καλλιέργειες.

«Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μου» συνέχισε ο Χρήστος Σινάνης «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ! ΜΑΖΙ, για να βελτιώσουμε το σήμερα! ΜΑΖΙ, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο! ΜΑΖΙ να το σχεδιάσουμε! ΜΑΖΙ να το υπογράψουμε μπροστά στις κάλπες! ΜΑΖΙ με σας κι εγώ και όλος ο συνδυασμός μας»!

Άφησε και αιχμές ο Χρήστος Σινάνης, καθώς «δεν μπορεί κανείς να δηλώνει, ότι θα διεκδικήσει τις τύχες ενός Δήμου, επειδή τον βολεύει ο εκλογικός νόμος.

Το πρόσφατο παρελθόν, απέδειξε, πως οι πειραματισμοί και ο λαϊκισμός, κοστίζουν ακριβά. Πολύ ακριβά μάλιστα.  Το ζήσαμε και το ζούμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Η διοίκηση ενός δήμου, απαιτεί ρεαλισμό, συνέπεια, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά.

Απαιτεί όραμα και εντιμότητα.

Δεν είναι έκθεση ιδεών.  Δεν είναι θεωρίες ατόμων, που δεν έχουν προσφέρει ποτέ, τίποτε, στο κοινωνικό σύνολο. Απαιτεί αυθεντικότητα, χαρακτήρα και ειλικρίνεια. Ο Δήμος Μετεώρων, δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο για προσωπικό όφελος. Το αύριο του Δήμου μας, δεν μπορεί να περιμένει.  Χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία, νέες ιδέες και σωστό σχεδιασμό. Ό,τι, ακριβώς, διαθέτει, σήμερα, ο συνδυασμός μας».

 

Ακολούθως ο Χρήστος Σινάνης ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών του συμβούλων:

1          Αβραμόπουλος Ελευθέριος

2          Αναγνωστόπουλος Άλκης

3          Γιαννούλας Ιωάννης

4          Ζαμπούρας Δημήτριος

5          Ζήκα – Μπέλου Κατερίνα

6          Θεμέλης Σπύρος

7          Καραγεώργος Θεόδωρος

8          Κουκοράβα – Γκαραγκάνη Μαρία

9          Κωστόπουλος Ηλίας

10        Λατσάρας Αθανάσιος

11        Μαγκούρα Πηνελόπη

12        Μπαντέκα – Νάνη Ευαγγελία (Λίλα)

13        Μπάος Τριαντάφυλλος

14        Νιανιάς Δημήτριος

15        Νικολογιάννη – Μέκρα Παρασκευή

16        Πάλλας Φώτιος

17        Παπαγεωργίου Χρήστος

18        Παπάντος Κωνσταντίνος

19        Πασχάλη Σουζάνα

20        Ράντος Κωνσταντίνος

21        Ράπτης Γεώργιος

22        Ρουστάνης Γεώργιος

23        Τάκου – Μαντάρα Χρυσούλα

24        Ταμπουράς Παναγιώτης

25        Τζιώρας Κωνσταντίνος

26        Φαμίσης Σωτήριος

27        Φροσυνάκη Μαρία

28        Χαλατσάκης Πολυζώης (Ζώης)

29        Χύμας Δημήτριος

30        Ψαρρή – Μόκκα Ευαγγελία

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης