Ροή Τοπικά

Επίσκεψη 5ου Γυμνασίου στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΙΑΦΑ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, το Α2 και το Α4 επισκέφτηκαν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα. Αρχικά τα δυο τμήματα ξεκίνησαν με χαρά και ενθουσιασμό τον περίπατο τους υπό τη συνοδεία των καθηγητριών:  κ. Μ. Γιαντσίδου, κ. Κ. Μανώλη και κ.Χ. Χλωρού.

Μόλις φτάσαμε στο Μουσείο η κ. Μαρούλα Κλιάφα μας  υποδέχτηκε θερμά. Στη συνέχεια μας έκανε ένα σπουδαίο μάθημα για τα αξιοθέατα της πόλης μας. Μας ενημέρωσε για τον Μύλο του Ματσόπουλου που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Αγαθοκλή, για το Κουρσούμ Τζαμί και για το μεγάλο στολίδι της πόλης μας το Φρούριο στο οποίο υπάρχει και το μεγάλο ρολόι των Τρικάλων. Μας μίλησε  επίσης για την ιστορία του κτηρίου «Μουσείο Τσιτσάνη» το οποίο  αρχικά ήταν οθωμανικά λουτρά μετέπειτα έγιναν φυλακές και τώρα πήρε την μορφή που γνωρίζουμε. Μας ενημέρωσε και για το  Βαρούσι, τον παλιό τούρκικο μαχαλά που είναι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης μας.

Τέλος παίξαμε  ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ ερωτήσεων που είχε σχέση με όσα είχαμε διδαχθεί  από την κ. Κλιάφα.

Ευχαριστούμε πολύ το κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα και ιδιαίτερα την κ. Μαρούλα  Κλιάφα  για το ξεχωριστό μάθημα  που μας έδωσε για την πόλη μας.  Επίσης  ευχαριστούμε το Σχολείο μας που οργάνωσε αυτήν την δράση και τους καθηγητές που μας συνόδευσαν.

Για το Α2 και Α4

Μ. Ζ. Λύτρα

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης