Τοπικά

Επικίνδυνο κτίριο στο κέντρο των Τρικάλων-“Σπάνιο Αρχιτεκτονικό κτίσμα” λένε οι υπηρεσίες!

Το πρόσφατο περιστατικό με το χαμό του 22χρονου στη Λάρισα που έχασε τη ζωή του από κατάρρευση τοιχίου, υποχρεώνει τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε ελέγχους κτιρίων στις πόλεις τους.

 

Μάλιστα το ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας με επιστολή του προς τους Δήμους του ν. Τρικάλων ζητά άμεσα την καταγραφή των επικίνδυνων κτιρίων (δείτε ΕΔΩ σχετικά).

Στα Τρίκαλα, σε κεντρικό σημείο της πόλης, στο στενάκι δεξιά της Νομαρχίας καταρρέει ένα παλιό και εγκαταλειμμένο κτίριο. Μάλιστα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr έπεσαν σοφάδες πριν λίγες εβδομάδες σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα μπροστά του και ειδοποιήθηκε από τις αρχές η Μητρόπολη Τρίκκης προκειμένου να λάβει μέτρα. Πρόθεση της Μητρόπολης είναι να το κατεδαφίσει, καθώς ήδη ανοίγει και η στέγη του, ωστόσο σε σχετικό αίτημα που υπέβαλλε έλαβε δεν έλαβε έγκριση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων οι οποίες χαρακτηρίζουν το κτίριο “αρχιτεκτονικό κτίσμα από τα ελάχιστα διασωθέντα της περιοχής, αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας εποχής καθώς και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης (τέλη 19ου αρχές 20ου αιώνα)”.

Έτσι παραπέμπουν για την όποια απόφαση στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε άλλα ατυχήματα ως τότε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης