Τοπικά

Επικίνδυνο το νερό της βρύσης στα Τρίκαλα; Αναστάτωση από μελέτη

Αναστάτωση προκαλούν τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσίευσε την Κυριακή η RealNews.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr σύμφωνα με το δημοσίευμα το νερό των Τρικάλων περιλαμβάνεται μεταξύ των “27 επικίνδυνων” της χώρας. Γίνεται λόγος για τα νιτρικά που περιέχονται σε υψηλές ποσότητες στο πόσιμο νερό και κρύβουν μια μεγάλη απειλή για την δημόσια υγεία και στην χώρα μας.

Όπως έγραψε η RealNews η ρύπανση από τα νιτρικά προέρχεται από την υπερβολική χρήση λιπασμάτων και διεθνώς αναφέρεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβάρυνσης των υδάτων, με πραγματικό κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχετεύσεων (ΕΔΕΥΑ), αλλά και τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της χώρας υπάρχει υπέρβαση του ορίου των 50 mg/L. Σε μέτρηση που έγινε στην περιοχή Μιδέα του Ναυπλίου, στις 18/2/2021, η ποσότητα που βρέθηκε ήταν 137 mg/L, σχεδόν τριπλάσια της επιτρεπόμενης. Στην Ερμιόνη, σε μέτρηση του 2019, εντοπίστηκαν 65 mg/L, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στο Άργος, καθώς τον Ιούνιο του 2020 στην περιοχή Κουτσοπόδι τα νιτρικά μετρήθηκαν στα 88 mg/L.

Υπέρβαση του ορίου σε συνολικά 24 περιοχές ακόμα, οι οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Σε μετρήσεις του 2019 και του 2020, σε πόλεις και οικισμούς, έχουν βρεθεί τα εξής επίπεδα νιτρικών: -Πυλαία-Χορτιάτης (Ασβεστοχώρι) 29,1 mg/L -Θέρμη 19,94 mg/L -Πάτρα (κέντρο πόλης) 14 mg/L -Κομοτηνή 21,1 mg/L -Θήβα 21,1 mg/L -Θάσος 23,9 mg/L -Εδεσσα 12,9 mg/L -Δράμα 14,4 mg/L -Αλμωπία (Κοιμητήρια) 18,06 mg/L -Αλεξανδρούπολη 14 mg/L -Αίγιο 40,8 mg/L -Καβάλα (Φίλιπποι) 46 mg/L -Κιλκίς (Λεβεντοχώρι) 35,1 mg/L -Σέρρες 24,1 mg/L (28/1/2020) -Πάρος (Κακάπετρα) 19 mg/L -Λάρισα (Γιαννούλη) 14 mg/L -Χαλκίδα (Αγιος Νικόλαος) 36,5 mg/L -Αγιος Νικόλαος Κρήτης (Βρύσες) 15,9 mg/L -Ηράκλειο (Κάτω Φορτέτσα) 28,3 mg/L -Λαμία (Αφανός) 14,6 mg/L -Πλατανιάς (Βουκολιές) 19,1 mg/L -Aγρίνιο (Παράβολα) 12 mg/L –Τρίκαλα 12,6 mg/L -Γιαννιτσά 11,4 mg/L.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και ανακαλύψτε μια νέα εμπειρία.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης