Ροή Τοπικά

Επικεφαλής της Σουηδικής Hexicon στην Ελλάδα ανέλαβε ο Χατζηγάκης

Το φιλόδοξο σχέδιο μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών εταιρειών ενέργειας της Ευρώπης στη χώρα μας ανέλαβε να τρέξει ο Μικέλης Χατζηγάκης. Τίθεται επικεφαλής της Σουηδικής Hexicon, εξειδικευμένης εταιρεία στην πλωτή, θαλάσσια, αιολική ενέργεια, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

 

Με την ελληνική επενδυτική εταιρεία ΕΑΜΑΑ, δημιούργησε την κοινοπραξία Hexicon Power SA που θα αποτελέσει το όχημα για την έναρξη της ανάπτυξης πλωτών θαλάσσιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ελληνικών ακτών. Αυτές οι επενδύσεις θεωρούνται και είναι σήμερα οι πιο φιλικές στο περιβάλλον και ήδη προωθούνται σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Μικέλης Χατζηγάκης πριν ενταχθεί στην Hexicon, ήταν Chief Operating Officer της Cobblestone Energy, κορυφαίας βρετανικής εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group (BCG).

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις και στην είσοδο της Hexicon στην Ελληνική αγορά. Δείτε χαρακτηριστικά δημοσιεύματα ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Μικέλης Χατζηγάκης αρνήθηκε κρατικές θέσεις που του προτάθηκαν από το 2019 και εντεύθεν, μένοντας πιστός στις αρχές και στους όρους που έθεσε όταν εισήλθε στην πολιτική. Αυτονόητο δε ότι παραμένει και στα Τρίκαλα και θα πολιτευτεί εκ νέου στις επερχόμενες εκλογές, οψέποτε κι αν προκηρυχτούν, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση στην επόμενη Βουλή.

Ο ίδιος μιλώντας στο trikalavoice.gr για το νέο του ξεκίνημα σημειώνει: «Ελπίζουμε ότι η προηγμένη τεχνολογία της Hexicon στην πλωτή αιολική ενέργεια θα αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την υποστήριξη της καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Η τεχνολογία μας μπορεί να παράγει ενέργεια υψηλής απόδοσης με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η Ελλάδα έχει τρομακτικές δυνατότητες και δεσμευόμαστε να την βοηθήσουμε να αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα της στις ΑΠΕ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης