Ροή Τοπικά

Επιμένει ο Δερμιτζάκης για άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους

trikalavoice.gr

Την εκτίμηση και την πρότασή του  σε ό,τι αφορά  τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κατά της Covid στην Ελλάδα εξέφρασε για άλλη μια φορά ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.

«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι «αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» και πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Πρότεινε επίσης άμεσο άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η προσέγγιση απέναντι στην πανδημία παραμείνει ως έχει, τα κρούσματα θα ανέλθουν 5.000 – 5.500 μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση, όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια επιθυμητή κατάσταση.

Τόνισε μάλιστα ότι το άνοιγμα θέλουμε δεν θέλουμε θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στη συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης