Τοπικά

Επιμένει το Επιμελητήριο Τρικάλων για ενίσχυση των επιχειρηματιών

Εντείνονται οι πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάδειξη των προβλημάτων, τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος μετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μπρατάκου, με συντονιστή τον γραμματέα παραγωγικού τομέα κ. Άκη Μπάφα και τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα και των προέδρων των Επιμελητηρίων Καβάλας, Δράμας, Λευκάδας, Αρκαδίας, Χανίων και Ρεθύμνου.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο κ. Γιαγιάκος, έχει συνεχείς επαφές με τους εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Βαγγέλη Αγγελάκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστο Μπλουγούρα, μέσω των οποίων καταγράφηκαν τα προβλήματα της αγοράς και αναδείχθηκαν οι προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων υπογράμμισε την ανάγκη για απλοποίηση των διαδικασιών ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ειδικά στις επιχειρήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία συμβάλλοντας στη διατήρηση θέσεων εργασίας.  Επιπρόσθετα, επεσήμανε την ανάγκη για την επέκταση των μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου ο οποίος πλήττεται ιδιαίτερα από τη σημερινή υγειονομική κρίση. Στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για την οικονομία τόνισε την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οικονομία της οποίας στηρίζεται δυσανάλογα στον κλάδο των υπηρεσιών που αποδείχθηκε πόσο ευάλωτος είναι αυτή την περίοδο της κρίσης, με την ενίσχυση της παραγωγής και ιδιαίτερα του αγροδιατροφικού τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο κ. Μπρατάκος υπογράμμισε τη σημασία της διαβούλευσης για την προώθηση των προτάσεων των  εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και της επιχειρηματικότητας σε κεντρικό επίπεδο και για το λόγο αυτό τόνισε ότι οι τηλεδιασκέψεις θα επαναλαμβάνονται κάθε δεκαήμερο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης