Τοπικά

Επισκέψεις και παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων στον ΕΟΔΥ και στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη και τα μέλη της Ν.Ε Θανάση Μπουλογεώργο και Ουρανία Παπαζεύκου, επισκέφθηκε τον ΕΟΔΥ και στη συνέχεια το Νοσοκομείο Τρικάλων.

 

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε αρχικά την ΤΟΜΥ Τρικάλων και συνομίλησε με το προσωπικό του και τη γιατρό κ. Δήμητρα Νάτσινα, υπεύθυνη της λειτουργίας του και των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στον Νομό.

Επισημάνθηκε :

Η αναγκαιότητα βελτίωσης των ελέγχων για κρούσματα της πανδημίας σε περισσότερους χώρους ( για να μην σχηματίζονται επικίνδυνες ουρές ) και ειδικά στα σχολεία με εναλλασσόμενες συνεχείς επισκέψεις. Απαιτούνται περισσότερες Κινητές Μονάδες και δράσεις αγωγής υγείας, υγειονομικής διαφώτισης σε αραιωμένες σχολικές αίθουσες. Τα μοριακά και ταχεία τέστ πρέπει να συνταγογραφούνται δωρεάν.

Ο ιδιαίτερα χρήσιμος ρόλος των οικογενειακών γιατρών, των επισκεπτών υγείας, των νοσηλευτών, των κοινωνικών λειτουργών, του διοικητικού προσωπικού, της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων που συμβάλλει και στους εμβολιασμούς στη κοινότητα και στα σημαντικά καθήκοντα  στη πρόληψη, την ενημέρωση, τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη παρακολούθηση – τις οδηγίες – τη νοσηλεία στο σπίτι.

Η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων πρέπει να μεταφερθεί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Τρικκαίων, στο χώρο του ΚΑΠΗ Πράσινης Γωνιάς για τη διαμόρφωση του οποίου διατέθηκαν 30.000 ευρώ από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο θεσμός των οικογενειακών γιατρών και των ομάδων υγείας στις ΤΟΜΥ πρέπει να διατηρηθεί και μετά τη λήξη του 4ετούς προγράμματος που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Να αξιοποιηθούν και οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Να συνεχιστεί ο σχεδιασμός για περισσότερες ΤΟΜΥ και για οργάνωση 2ης στα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων. Στο προαύλιο γίνονταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εξοργιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στο ΕΣΥ και στους μαχητές του.

Επισημάνθηκε :

Η αναγκαιότητα πολλών μόνιμων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών, παρασκευαστών και άλλων λειτουργών του ΕΣΥ, για να καλυφθούν οι ανάγκες της συνεχιζόμενης μάχης με τη πανδημία, τα κενά της χρόνιας υποστελέχωσης και των αποχωρήσεων και να διασφαλιστεί η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όλες οι συμβάσεις και οι ατομικές στη καθαριότητα – τη σίτιση – τη φύλαξη, να παραταθούν μετά την 31/3/2022 και να συνεχιστούν ως αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία να αμείβονται με το 70% των αποδοχών

Να νομοθετηθούν επειγόντως κίνητρα για τις άγονες ειδικότητες και τις άγονες προκηρύξεις θέσεων. Να αυξηθούν τολμηρά οι αποδοχές των λειτουργών του ΕΣΥ, να ενταχθούν στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι κρατικές δαπάνες για το ΕΣΥ να αυξηθούν σημαντικά με αναθεώρηση του απαράδεκτου προϋπολογισμού του 2022.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιμένει πως στη σημερινή φάση της πανδημίας, αυτό που χρειάζεται είναι μια νέα πολυπεπίπεδη υγειονομική στρατηγική η οποία, βεβαίως, απαιτεί επιπλέον δημοσιονομικό χώρο και στρατηγική σύγκλισης με το μέσο όρο της Ευρώπης στις δημόσιες δαπάνες υγείας (7% του ΑΕΠ).

Κάτι, φυσικά, που η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά.

Είναι καιρός, λοιπόν, ο ελληνικός λαός να δείξει την πόρτα εξόδου στην πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση των τελευταίων ετών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης