Site icon TrikalaVoice

Επιστολή του πρ. προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στους εργαζόμενους του Οργανισμού

Απολογισμός – Ανακοίνωση του διατελέσαντος Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγορίου Βάρρα  στους εργαζόμενους του Οργανισμού:

 

Αγαπητοί,

αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση ως διατελέσαντα Προέδρου του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μετά από ένα γόνιμο ταξίδι ενός χρόνου, αισθάνομαι συγκινημένος από την προσπάθεια που έγινε και παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο τον Οργανισμό.

Όμως, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτή είναι και η δουλειάς σας. Νομίζω ότι εκεί και εμείς ως Διοίκηση επικεντρωθήκαμε.

Στο να κάνουμε το πιο απλό για Δημόσιο Λειτουργό, να κάνουμε το καθήκον μας και τη δουλειά μας. Αυτό ήταν και η πολιτική εντολή που είχαμε από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό της Χώρας.

Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να πω και τι δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε με τους εργαζόμενους, τους οποίους ευχαριστώ και πάλι.

Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα μέσα από το γόνιμο αυτό ταξίδι του ενός χρόνου στον Οργανισμό, είναι η αγάπη των υπαλλήλων – εξαιρούνται κάποιοι που χάλασε η βολή τους και η μονοκαθεδρία τους – και τους ευχαριστώ θερμά, αλλά κυρίως η αγάπη των αγροτών και κτηνοτρόφων, που είναι καθημερινή έκπληξη για μένα. Αυτό είναι το πραγματικό κέρδος μου. Τώρα τελευταία, όταν γνωστοποιήθηκε η αποχώρησή μου, αυτό εντάθηκε και με απλές παρεμβάσεις σε μέσα ενημέρωσης. Μια τέτοια εκπομπή παρακολουθούσε η μητέρα μου 86 ετών στα Τρίκαλα, όπου πέρα από τους παραγωγούς που έλεγαν επαινετικά λόγια για το έργο, την ακεραιότητα και τη συμπεριφορά μου, παρενέβη και ο υφυπουργός κος Κώστας Σκρέκας, μιλώντας επαινετικά για το έργο και την τεχνοκρατική μου αντίληψη και στάση και η οποία μητέρα μου, προς έκπληξή μου, έστειλε sms με το ακόλουθο μήνυμα με το οποίο κλείνω:

“Εκ των κοινών επιμελείν απάλλαττον μη πλουσιότερος αλλά ενδοξότερος, πολλών χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος” και συνεχίζει η ίδια τη μετάφραση: “Από τις δημοσιές θέσεις να φύγεις όχι πλουσιότερος αλλά τίμιος”

Είναι ουσιαστικά ένα ευχαριστώ της μάνας προς τον γιό της για όλα αυτά που μας γαλούχησαν οι γονείς μας.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

Δρ. Γρηγόριος Βάρρας

τ. Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Exit mobile version