Τοπικά

Επιστρέφει το Αντάμωμα με τον Παράδοση το Σάββατο 13 Αυγούστου στην Κρήνη

Μια μοναδική μουσική βραδιά υπόσχεται να χαρίσει σε κατοίκους και επισκέπτες το Σάββατο 13 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κρήνης.Το βράδυ της 13ης Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κρήνη. Στην πλατεία του χωριού αναμένεται να στηθεί ένα μεγάλο, Αυγουστιάτικο γλέντι στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, το «10ο Αντάμωμα με την Παράδοση». Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, το Αντάμωμα των Κρηνιωτών, επιστρέφει. Επιστρέφει από εκεί που πρωτοξεκίνησε προ δωδεκαετίας για να αναδείξει τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, τον πολιτισμό. Το Αντάμωμα με την Παράδοση και τον Πολιτισμό ξεκίνησε στην Κρήνη το 2011, από μια ομάδα νέων ανθρώπων, που θέλησαν να δώσουν ένα καινούργιο πολιτιστικό τόνο στην περιοχή και το χωριό τους. Και τα κατάφεραν καθώς η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά και πλέον έχει καθιερωθεί ως καλοκαιρινός θεσμός για την κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή. Κάτοικοι του χωριού αλλά και επισκέπτες αναμένουν την διοργάνωση για να ανταμώσουν, να αναπολήσουν τα παλιά, να διασκεδάσουν κάτω από τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό.

 

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων έμελλε να ανασταλεί. Επιστρέφει ωστόσο φέτος και επιφυλάσσει μια μοναδική βραδιά εμπλουτισμένη με χορούς, τραγούδια και το σημαντικότερο να προσφέρει άρωμα παράδοσης.

Ειδικότερα το 10ο Αντάμωμα με την Παράδοση και τον Πολιτισμό αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην πλατεία της Κρήνης. Θα πλαισιώνεται μουσικά από την ορχήστρα του Νεκτάριου Παπαγεωργίου και την συμμετοχή των Δημήτρη Γακόπουλου και Πόπης Σφήνα. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών χορευτικά τμήματα της Περιοχής μας που θα παρουσιάσουν χορούς από την Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης και την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η διοίκηση του Συλλόγου προσκαλεί τους κατοίκους του χωριού, τους έλκοντες την καταγωγή από την κοινότητα αλλά και τους φίλους συνδημότες να συμμετέχουν στην μεγάλη πολιτιστική γιορτή και να περάσουν ένα όμορφο μουσικά, καλοκαιρινό βράδυ.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης