Τοπικά

Ερώτηση Κοντοτόλη προς τον Σκρέκα. Τι ζητάει….

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, τις έντονες αντιδράσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ν. Τρικάλων για τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» 2021-2027 «Ερευνώ-Καινοτομώ».

 

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, κατέθεσαν σήμερα 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, γιατί άλλαξε το ύψος της χρηματοδότησης μιας επιχείρησης – δυνητικού δικαιούχου στο πρόγραμμα «Ερευνώ-Καινοτομώ», μεταξύ της προδημοσίευσης του 2023 και της τελικής ανακοίνωσης του 2024 κι αν πρόκειται αυτό να διορθωθεί.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε με την προδημοσίευση της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» το Φεβρουάριο του 2023, η επιδότηση των προτάσεων μιας επιχείρησης – δυνητικού δικαιούχου, δεν δύναται να υπερβαίνει το πενταπλάσιο του υψηλότερου κύκλου εργασιών. Ωστόσο, στην τελική ανακοίνωση, λίγο πριν υποβληθούν οι αιτήσεις, το Μάρτιο του 2024, το αντίστοιχο ύψος του προϋπολογισμού περιορίζεται στο 20% του υψηλότερου κύκλου εργασιών.

Αυτό, αφενός αιφνιδίασε τις επιχειρήσεις που είχαν προβεί σε συμπράξεις τόσο μεταξύ τους όσο και με ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια, αφετέρου πλήττει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που εξαιτίας της έρευνας σημειώνουν και χαμηλό κύκλο εργασιών.

Καλείται, επομένως, ο κ. Υπουργός να εξηγήσει τις επιλογές του που δεν ωφελούν ούτε την οικονομία ούτε  το επενδυτικό κι ερευνητικό περιβάλλον, πόσο μάλλον τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ν. Τρικάλων που έχουν πληγεί και από την ακρίβεια και από τις πλημμύρες του Ντάνιελ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης