Ροή Τοπικά

Ερώτηση Παπαδόπουλου στη Βουλή για το ταρτάν του Σταδίου

qrf

Το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί ένα κύριο και πολύ σημαντικό χώρο στον οποίο καθημερινά γυμνάζονται εκατοντάδες αθλητές, καθώς και οι πρωταθλητές των Συλλόγων των Τρικάλων, οι φοιτητές της  ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, οι σπουδαστές  της ΣΜΥ, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  καθώς και πολυάριθμοι αθλούμενοι.

 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της μη ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα του Σταδίου.

Σε μία πόλη και μία περιοχή  πρωτοπόρα, διαχρονικά, στην ανάδειξη μεγάλου αριθμού  Πρωταθλητών και γενικότερα στη παραγωγή  υψηλού επιπέδου «Αθλητικού Προϊόντος», που διαφημίζουν την πόλη μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, τις τελευταίες δεκαετίες, το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων,  έχοντας καταστήσει την πόλη και τον Νομό Τρικάλων ως Ναυαρχίδα του Κλασικού Αθλητισμού της χώρας, με αποτέλεσμα την τεράστια ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού και την οικονομικής ωφέλεια της ευρύτερης περιοχής.

Δύο χρόνια μετά την εξασφάλιση κονδυλίου τριακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την πλήρη ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα(Ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων,  το έργο βρίσκεται τελματωμένο και ο αγωνιστικός χώρος του Στίβου σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης,  είναι η εξαιρετικά προβληματική, πλέον, εκγύμναση των αθλητών, των πρωταθλητών  και όλων όσων αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, κάτι που καθιστά έντονο το πρόβλημα της αγωνιστικής τους εξέλιξης  και της ανάπτυξης, συνολικότερα, του Στίβου στα Τρίκαλα.

Η προφανής αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να εκτελέσει τα έργα ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα μετά την απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει συμπληρωματική σύμβαση εκτέλεσης του έργου, έχει ως αποτέλεσμα να  κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί η χρηματοδότηση της Γ.Γ.Α. και να μην πραγματοποιηθεί το έργο.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού των Τρικάλων και στον αθλητικό τουρισμό της πόλης και του Νομού.

 

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα έργα για την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα καθώς και για την προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε τα Τρίκαλα να συνεχίσουν να αποτελούν μία πόλη  «Αθλητικό Πρότυπο»,  για όλη τη χώρα;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

 

Αλεξιάδης Τρύφων

Βέττα Καλλιόπη

Καφαντάρη Χαρούλα

Μάλαμα Κυριακή

Μωραΐτης Αθανάσιος

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης