Τοπικά

Ερώτηση Χάιδου για τις πλημμύρες στην περιοχή του Πυργετού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

Ερώτηση για τα πλημμυρικά φαινόμενα γεωργικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων περιοχής αγροκτήματος Πυργετού Τρικάλων κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Χάιδος.

Στην περιοχή του Πυργετού Τρικάλων μεταξύ αναχώματος Πηνειού και του περιφερειακού, από το Μύλο Τσαγκάδα εως τη διασταύρωση Ρογγίων, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Μετά από αίτημα των κατοίκων προέβην σε αυτοψία στο χώρο.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα μετά από ενέργειες των υπηρεσιών της περιφέρειας και μετά τις έντονες πλημμύρες  που έγιναν προ διετίας με μεγάλης έκτασης καταστροφές ,  διενεργήθηκαν έργα καθαρισμού εκβάθυνσης και διαπλάτυνσης του ποταμού ,με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Στο τελευταίο όμως τμήμα που καταλήγει στη γέφυρα Καραβοπορου δεν παρατηρείται ίδιας έκτασης διαπλάτυνση του ποταμού, όπως παρατηρείται στα προηγούμενα τμήματα.  Ο κάτοικοι επισημαίνουν πως αυτή η στενότητα, όταν η ροη  είναι πολύ αυξημένη μετά από έντονη βροχόπτωση ή και λιώσιμο του χιονιού στον ορεινό όγκο, θα οδηγήσει στη αύξηση της στάθμης του νερού ,υπερχείλιση και πλημμυρικά φαινόμενα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής .

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή

Γιατί παρ ότι  έχετε προχωρήσει σε καθαρισμό και διαπλάτυνση  του ποταμού  σε εκείνο το   τμήμα δεν πραγματοποιήσατε  ίδιας έκτασης εργασίες

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται οι υπηρεσίες να προβούν ώστε να μην επαληθευτούν οι μεγάλοι φόβοι των κατοίκων για επανάληψη ενός μεγάλου πλημμυρικού φαινομένου μέσα στην καρδία του χειμώνα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ήδη υποτιμημένη αγροτική παραγωγή.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης