Τοπικά

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στα Τρίκαλα

Η 14η Σεπτεμβρίου τιμάται κάθε χρόνο από την Ελληνική πολιτεία ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, καθώς καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση από τη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998. Η Μικρασιατική Καταστροφή θεωρείται από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, συμφορά του ελληνισμού διαχρονικά.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν.  Τρικάλων τιμώντας τη Μνήμη της αποφράδας αυτής ημέρας, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, με παρουσία τιμητικού αγήματος. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας. Ακολούθησε ομιλία από το μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης, εκπαιδευτικού, κ. Στέλλας Μιχαηλίδου, με τίτλο «Τα ματωμένα χώματα».

Αργότερα, τελέστηκε τρισάγιο στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην πλατεία προσφυγικού συνοικισμού, παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημητρίου Παπαστέργιου, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων σωματείων και φορέων της πόλης των Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του συλλόγου κ. Μαρία Ηλιάδου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης