Τοπικά

Ημέρες Erasmus 2020 στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στον  πανευρωπαϊκό εορτασμό των “Erasmus Days 2020” («Ημέρες Erasmus 2020») την Παρασκευή  16 Οκτωβρίου 2020,  με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας λόγω covid-19 και στην αυλή του σχολείου όπου οι μαθητές πέταξαν το DRONE του σχολείου με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι καθηγητές και οι μαθητές που την περσινή χρονιά πήραν μέρος σε προγράμματα Erasmus.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων κος Νικόλαος Ντόγκας έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το 2006 στο σχολείο και μίλησε για την οφέλη από την συμμετοχή των μαθητών σε αυτά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Θεοφάνη Μαυρόπουλο το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε πέρσι στην Βαρκελώνη με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», που αφορούσε τους μαθητές και τους καθηγητές του τομέα Ηλεκτρολογίας και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων με κατάλληλα εργαστήρια και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις. Τέλος, έγινε απονομή των βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Στις «Ημέρες Erasmus 2020» συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπη με στόχο την προβολή του αντικτύπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν. Όλες οι δράσεις των σχολείων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχει ενεργά εδώ και χρόνια στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και είναι ένα από τα λίγα σχολεία στην Ελλάδα που κατέχουν τον «Χάρτη Κινητικότητας», που δίνει κάθε χρόνο την δυνατότητα σε 30-50 μαθητές να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Με τις δραστηριότητες κινητικότητας Erasmus+ το σχολείο βάζει υψηλούς στόχους στην κατάρτιση των μαθητών και επιδιώκει την ανάπτυξή τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, δίνοντάς τους τις ευκαιρίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να βρουν εργασία μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό, κοινωνικό και τεχνολογικό περιβάλλον.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης