Ροή Τοπικά

Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες στα Τρίκαλα

Οι σημερινές Πληροφοριακές Τεχνολογίες σε Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα Η/Υ έχουν την κατεύθυνση της ‘γρήγορης’ και ‘αξιόπιστης’ μετάδοσης ψηφιακών δεδομένων σε ολοένα και αυξανόμενα σε πολυπλοκότητα Ψηφιακά συστήματα. Ο όγκος των παραγόμενων καθημερινών δεδομένων στην Ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και η αναγκαιότητα της μετάδοσης μέρους αυτών σε διάφορα σημεία οδηγεί τις Τεχνολογίες αυτές σε χρήση μεγάλου «φάσματος» πάνω από GHz, ενώ ο φορέας μετάδοσης επεκτείνεται σταδιακά από τις Μικροκυματικές σε Υπέρυθρες και Ορατές συχνότητες.

Ήδη, οι οπτικές καλωδιακές μεταδόσεις με Οπτικές Ίνες έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στα Δίκτυα Η/Υ και Internet. Στην περιοχή των Ασύρματων Οπτικών μεταδόσεων γίνεται διεθνώς επιστημονική έρευνα και προσπάθεια για υλοποίηση αντίστοιχων τύπου Wi-Fi δικτυακών σχημάτων, των αποκαλούμενων σήμερα ως Li-Fi. Στα πλαίσια τέτοιων ερευνητικών δραστηριοτήτων, στο ΔΙΕΚ Τρικάλων παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων (Μακεδονίας Τέρμα) από κο Τσιαπάλα Στέφανο, Φυσικό Ραδ/γο, ορισμένες πειραματικές ασύρματες Οπτικές μεταδόσεις ψηφιακών δεδομένων μεταξύ Η/Υ με ορατές, χαμηλής ισχύος ακτίνες Laser.

Την διάλεξη παρακολούθησαν Φοιτητές των Τμημάτων Πληροφορικής του ΔΙΕΚ Τρικάλων (Α’ και Β’ έτος σπουδών). Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες τάσεις σε αυτές τις Τεχνολογίες και τις δυνατότητες που θα έχουν οι μελλοντικοί απόφοιτοι του ΔΙΕΚ Πληροφορικής στην αγορά εργασίας σε τέτοιες Τεχνολογικές περιοχές.

Ο κος Τσιαπάλας Στέφανος είναι Εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ Τρικάλων στις Ειδικότητες της Πληροφορικής, Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Τρικάλων, και υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης